Громадська організація «Галицька брама» надіслала подяку голові Жидачівської РДА за надану матеріальну допомогу у спорудженні пам’ятника герою небесної сотні Роману Точину

Громадська організація «Галицька брама» надіслала подяку голові Жидачівської РДА за надану матеріальну допомогу у спорудженні пам’ятника герою небесної сотні Роману Точину

Tochun

5 квітня громадська організація „Львівська Брама” надіслала Подяку голові Жидачівської райдержадміністрації Олександру Пітулі за надану матеріальну допомогу у спорудженні пам’ятника Герою Небесної Сотні Роману Точину. Подаємо виклад тексту Подяки, який надіслано головою ГО „Львівська Брама” Євгеном Акастьоловим:

„Ми члени ГО „Львівська Брама” висловлюємо щиру подяку голові Жидачівської РДА та працівникам ради за матеріальну допомогу у спорудженні надгробного пам’ятника Герою України, захиснику 1-ї барикади Майдану – “Львівська Брама” – Роману Точину, у м. Ходорові Жидачівського району Львівської області.

З повагою і побажаннями на краще майбутнє”.

Варто зазначити, що проект рішення про надання матеріальної домомоги Лілії Точин на виготовлення меморіального надгробного пам’ятника Герою України Роману Точину було підтримано депутатами Жидачівської районної ради на сесійному засіданні, яке відбулося 25 лютого 2016 року. Управлінням соціального захисту населення РДА було перераховано кошти на особовий рахунок.

Як повідомила заступник голови Жидачівської райдержадміністрації Ольга Мельник, в даний час вже розпочато роботи із встановлення пам’ятника Герою Небесної Сотні Роману Точину.

Нагадаємо, 45-річний Герой Небесної Сотні Роман Точин загинув на Майдані 20 лютого 2014 року. Його ім’ям названо вулицю в м. Ходорові та Ходорівську загальноосвітню школу №3, на фасаді якої 22 лютого 2015 року урочисто відкрили меморіальну дошку на честь Героя. У центрі м. Жидачева 29 квітня 2014 року урочисто відкрили Алею Героїв, свої деревця на Алеї висадила й вдова Героя України – Лілія Точин. 9 червня 2014 року у центрі м. Ходорова відкрили Алею Героїв Небесної Сотні Львівщини, де встановлено пам’ятний знак на честь Романа Точина та пам’ятні знаки з іменами всіх Героїв Небесної Сотні Львівщини. Алеї Героїв, парки і сквери створено також  в багатьох інших населених пунктах району. Пам’ятні куточки та виставкові експозиції облаштовано в школах та закладах культури Жидачівщини.

САЙТ ЖИДАЧІВСЬКОЇ РДА, 6 квітня