Звернення ГО «Ідея і чин» щодо ситуації з Ходорівською лікарнею

Звернення ГО «Ідея і чин» щодо ситуації з Ходорівською лікарнею

  Шановні керівники Жидачівського району та районні депутати, 16.06.2015року ГО отримала офіційну відповідь з додатками голови Жидачівської РДА про оптимізацію мережі стаціонарних лікарняних ліжок в медичних закладах району, переведення стоматологічної служби на самофінансування.

  2015-06-21 00-04-04 Скан.pdf - Adobe Reader          Вивчивши надані Вами нормативні акти ГО «Ідея і Чин» встановила, що діючи на підставі Наказу Головного управління Охорони здоров»я Львівської області № 524 від 20.07.2010р., плану графіку реформи охорони здоров»яЖидачівського району на 2010-2014рр., Наказів Департаменту Охорони здоров’я Львівської ОДА № 85 від 06.02.3013р. та № 877 від 14.10.2013р., № 1091 від 24.12.2013р.,  тому ГО «Ідея і чин»доводить до Вашого відому наступне:

1.      Чи є доцільним на даний час виконувати накази і реформи злочинної влади Януковича ?

2.      Термін виконання даних нормативно-правових актів закінчився 01.01.2015р., що передбачено в них.

3.      Такі акти мають рекомендаційний характер і не є обов»язковими для виконання.

Також нами опрацьовано рішення Колегії Жидачівської РДА № 3 від 26.02.2015р., Доручення голови Жидачівської РДА № 2 від 02.03.2015р. де головним лікарям Жидачівської ЦРЛ та Ходорівської РЛ необхідно внести конкретні пропозиції по виконанню реформ Януковича – оптимізації мережі закладів охорони здоров»я району. Виконавши такі доручення головні лікарі позбавили Ходорівчан та жителів прилеглих сіл двох відділень лікарні (40 ліжок), Жидачівській ЦРЛ додали 12 ліжкомісць.  На одні і ті ж ліжкомісця для Жидачівської ЦРЛ район фінансування має, а для Ходорова – ні.

З великим подивом, нерозумінням та розчаруванням активісти ГО «Ідея і чин», як і переважна більшість мешканців району дізналася про вище згадане, адже мешканцям Ходорівщини буде важче навідувати хворих у Жидачеві, відстань від де-яких сіл дуже велика, тай загальновідомим є до чого приводять реформи Януковича.

Враховуючи вище наведене, обурення громадськості району, ГО «Ідея і Чин» просить не приймати безпідставних та незрозумілих заходів «оптимізації» медицини району, при спробі ухвалення таких заходів жителі Жидачівського району та ГО «Ідея і Чин» оголошує безстрокову акцію протесту, що складатиметься з різних заходів, страйків, блокувань шляхів сполучень, пікетів, а за необхідності і голодування, звільнення ініціаторів та прихильників таких «реформ» (дане звернення просимо вважати повідомленням про проведення акції та заходів).

З надією на співпрацю та розуміння, активісти та

 

Голова ГО «Ідея і Чин»                                                  Р.Сметанський

Файли доступні для завантаження Відповідь на запит

Дорожня карта з оптимізації мережі закладів охорони здоров’я Жидачівського району у 2015 році