Першість Ходорівщини з футболу

Першість Ходорівщини з футболу

Практично одночасно (Жидачівщина – 3 травня, Ходорівщина – 10 травня) на сільських стадіонах району стартувало основне змагання з футболу – першість за круговою схемою у два кола.

На сьогодні в обох змаганнях зіграно по 5 турів (на Жидачівщині була перерва – 17 травня пройшли півфінали весняного кубка, тому Ходорівщина її наздогнала).

Ходорівщина. Перша ліга. Несподіваний лідер

Вперше за останні 3 роки цьогоріч тут змагається рекордна кількість команд – 14. У порівнянні з сезоном-2014 цьогоріч немає футболу в Піддністрянах, вибули у другу лігу Отиневичі. Натомість поповнили лігу сильніших переможці другої ліги сезону-2014 «Бори-2» з Боринич і Жирова, паралельно з обласними командами заявилися після трирічної перерви «Острів-2» Чорний Острів, чотирирічної перерви – ФК «Ходорів». Все ж не вони сьогодні на чолі турнірної таблиці. Доволі несподівано попереду «Козак» із Загірочка, який торік посів 10 місце серед 12 колективів. Козаки єдині з-поміж усіх 26-ти команд-учасниць першості Ходорівщини, які після чотирьох турів не втратили жодного очка: перемоги у Дулібах і Жирові по 1:0, Нових Стрілищах 2:0, вдома над Вовчатичами 2:1, Чорним Островом 3:0 – максимальні 15 очок. У групі переслідування лідера Городище – 12, Бориничі і Ходорів – по 10, Дуліби – 8, Вовчатичі – 7 очок. На подальших місцях Бортники і Старі Стрілища – по 5, Грусятичі, Нові Стрілища – по 4, Жирова, Чорний Острів, Кам’яне – по 3, Городищенське – 2 очки.

Загалом чемпіонат стартував бурхливо: є бойові нічиї 3:3 (Кам’яне – Старі Стрілища, Бориничі – Ходорів), 2:2 (Старі Стрілища – Городищенське, Вовчатичі – Городищенське), великі рахунки 6:0 (Бориничі – Чорний Острів), 0:4 (Жирово – Бориничі), 1:4 (Чорний Острів – Жирово), захоплюючі зустрічі Городище – Жирово 5:4, Нові Стрілища – Бориничі 2:3, Старі Стрілища – Грусятичі 3:2. А перші перемоги, здобуті в четвертому турі Вовчатичами у Кам’яному 2:1, Новими Стрілищами у Городищеньскому 3:0, в п’ятому турі Чорним Островом над Городищенським 3:1, віщують напружену боротьбу як у кожному матчі, так і в турнірі загалом.

Ходорівщина. Друга ліга. Повернення Дрохович

Мабуть, найприємнішою подією футбольного сезону 2015 року серед сільських команд стало повернення у коло учасників команди «Чайка» з с. Дрохович. Довгих 13 років (останній раз у 2002 році) не було футболу в цьому невеликому селі. Й от завдяки ентузіазму сільських хлопців тут знову засяяв вогник футбольного життя. Звичайно, дебютанту доводиться важко: у стартових п’яти зустрічах – п’ять поразок, жодного очка, останнє дванадцяте місце.

У порівнянні з торішнім роком кількість команд у цій лізі не змінилася: перейшли у першу лігу Бориничі та Жирова, прийшли з неї Отиневичі, заявилися Дроховичі – залишилося 12 команд. На сьогодні попереду тріо: Ліщин – 13, Юшківці, Добрівляни – по 12 очок. У групі переслідування Садки – 10 , Вибранівка – 9, Отиневичі – 7 очок. Далі розташувалися Квітневе – 5, Соколівка – 4 Лучани – 3, Рудківці – 2, Репехів і Дроховичі – жодного очка.

Відзначимо прогнозований прогрес футбольних колективів Вибранівки і Добрівлян, які після трьох турів йшли попереду. І тільки домашня поразка у четвертому турі Вибранівки від Ліщина 2:3 (Добрівляни – поразка у Лучанах 0:4) вивела на чільний рядок турнірної таблиці лідера другої ліги останніх років команду Ліщина. Також несподівано приємний подарунок для своїх прихильників піднесли футболісти Юшківців, які увірвалися у групу лідерів. «Цікаві» результати: Ліщин – Соколівка 8:3, Вибранівка – Дрохвичі 9:2, Репехів – Отиневичі 1:5, Садки – Лучани 5:1, Дрохвичі – Отиневичі 3:4, Соколівка – Садки 3:3, Рудківці – Квітневе 2:2. В останньому турі – перший рекорд: Ліщин – Дроховичі 9:0.

Жидачівщина. За новою формулою

У порівнянні з сезоном-2014 тут кількість команд зменшилась на одну: немає Старого Села, Любші-2, після річної перерви повернулися Млиниська.

Нововведенням цьогорічної першості стала нова формула проведення змагань. На відміну від попередніх чемпіонатів, коли всі колективи змагалися в одній групі, цьогоріч вирішено розподілити 14 команд-учасниць за територіальним принципом на дві групи по 7 у кожній, де – кругова схема у два кола. Після цього три кращих колективи кожної з груп без врахування набраних очок «з нуля» у два кола визначать чемпіона Жидачівщини 2015 року.

Після 5 турів особливих сюрпризів тут не спостерігається. У групі «А» (Жидачівщина) прогнозовано лідирують Гніздичів і Бережниця – по 10, Вільхівці – 9. Конкуренцію їм можуть скласти Нове Село й Руда – по 6, далі розташувалися Заріччя – 3, Млиниська – жодного очка. З-поміж результатів відзначимо переконливі перемоги Вільхівців над Рудою 6:0, Гніздичевом 4:0, Гніздичева над Заріччям 5:1 і Рудою 8:0, як і доволі несподівані результати зустрічей Гніздичів – Нове Село 5:3, Нове Село – Вільхівці 2:0.

І в групі «Б» також особливих несподіванок немає, прогнозовано лідирує Монастирець, який не втратив жодного очка – 15. За друге-третє місця поборються Володимирці – 9, Мельничі, Подорожнього – по 7 очок. У Любші та Журавна – по 3, Лискова – жодного очка. Дивуватися відносно невдалому виступу чемпіона двох останніх років Любші не варто: команда значно оновилася, по суті немає легіонерів, а молодим місцевим футболістам бракує досвіду. У другому турі Монастирець розгромив Лисків 7:2, у першому лідери забивали в гостях по 5 голів: Монастирець у Подорожному 5:2, Володимирці в Лискові 5:1.

В останньому турі – дуель лідерів Володимирці – Монастирець 0:1, перша перемога Журавна над Мельничами 4:1

До завершення першого кола – два тури.

Ігор МАРКЕВИЧ.

НОВИЙ ЧАС, 15 червня