Реалії сьогодення

Реалії сьогодення

Незважаючи на складнощі сьогодення – війна, економічна скрута, у Ходорові протягом останніх двох років дуже багато робиться для вирішення соціально-економічних проблем. Практично щоденно вулиці, площі й сквери міста змінюються на краще, стають більш комфортними, затишними, прибраними.

У часи президентства В.Януковича кошти на ці потреби перекочовували з року в рік тільки на паперових носіях, проте скористатися ними місто не могло. Впродовж 2014-2015 рр. міська влада спрямувала значну суму – 1 457, 5 тис грн, на відновлення житлового фонду. Це дало змогу:

  • здійснити капітальний ремонт частини площі м’яких покрівель у будинках № 1а,1б,5,14 на вул. 16 Липня, № 3,7 на вул. Шептицького (на суму 605, 4 тис. грн.);
  • капітальний ремонт м’якої покрівлі, підсилення цегляних стін на технічному поверсі та провести дренаж для відведення стічних вод з житлового будинку № 7 на вул.16 Липня (на суму 118, 8тис. грн.);
  • капітальний ремонт фасадів, встановити водостічні труби та жолоби на житлових будинках № 6, 6а, 2-4 на вул. Львівській (на суму 69, 9 тис. грн.);
  • відремонтувати шиферні покрівлі у будинках № 6-б, 6-в на вул. Львівській (на суму 166,4 тис. грн.);
  • підсилити несучі конструкції у будинку № 82 на вул. Шевченка (на суму 52, 6 тис. грн);
  • замінити вікна на сходових клітках у будинку № 1 на вул. Шептицького (на суму 201,2 тис. грн.).

До кінця року планується відремонтувати будинок № 10-14 на площі Злуки – підсилити стіни металевими конструкціями (на суму 243,1 тис. грн.).

Значно покращила естетичний вигляд міста відремонтована огорожа на перехресті вулиць Львівської, Шевченка, Грушевського (на суму 7,8 тис. грн.).

Не вщухає дитячий сміх на майданчиках, встановлених на вулиці Львівській (у житловому масиві Зарудка), у сквері Шевченка та на вулиці О.Вишні – на загальну суму 121 658,00 грн. Вкінці вересня  встановлено ще два дитячі майданчики на вулиці 16 Липня – біля будинків № 1Б та № 14.

Дороги – «камінь спотикання» як для водіїв та пішоходів, так і для комунальних служб. У місті оновлення потребує  все шляхове господарство. Досягти цього, практично, неможливо, але міська влада намагається віднайти можливості для того, щоб хоч трохи покращити стан комунальних доріг міста – підсипати, підлатати, порівняти грейдером.

Протягом двох останніх років Ходорівська міська рада визначила першочергові завдання – виготовила ряд проектів на капітальний ремонт доріг, які успішно реалізувала власним коштом. У 2014-2015 роках проведено капітальний ремонт доріг: вул. Чорновола – на суму 554,7тис. грн.; вул. Б.Хмельницького – на суму 678, 6 тис. грн.; вул. Богуна – на суму 243, 4 тис. грн.; вул. ім. Героя Майдану Романа Точина – на суму 338,7 тис. грн.; вул. Героїв Євромайдану – на суму 199,4 тис. грн.; вул. Мазепи – на суму 507, 8 тис. грн.

Проведено поточний ремонт доріг: вул. Грушевського – на суму 60,0 тис. грн; вул. Стуса – на суму 23,9 тис. грн., прибудинкових територій на вулицях 16 Липня ( на суму – 99,8 тис. грн.); Шептицького (на суму – 99,8 тис. грн). Став значно зручнішим заїзд на міст, що сполучає вул. Б.Хмельницького з вул. Чорновола (83,7 тис. грн;), відремонтовано дорожнє покриття та тротуар на провулку Львівському (на суму 80.2 тис. грн.); тротуар на вул. Стрийській (на суму 57, 2 тис. грн.), завершено ремонт тротуару на вул. Львівській (на суму 186.0 тис. грн).

Цього року розпочалися роботи з влаштування ливневої та фекальної каналізації: від скверу Шевченка – до храму свв. Безсрібників і Чудотворців Косми і Дам’яна, від вул. Б. Хмельницького – до храму свв. Безсрібників і Чудотворців Косми і Дам’яна, від вул. Шевченка вздовж існуючого рова стічних вод до вул. Б.Хмельницького, де фекальні стоки будуть поступати на головну каналізаційну станцію (на території колишньої сільгосптехніки). Загальна вартість робіт 4 млн.750 грн. Фінансування буде забезпечено за рахунок бюджету Ходорівської міської ради – 475 тис. грн., обласного екологічного фонду – 420 тис. грн., міністерства регіонального розвитку і будівництва України – 3 млн.855 тис. грн.

У планах на цей рік – будівництво критого ринку для продажу продовольчих товарів сільськогосподарських виробників на території автостанції вартістю 186, 0 тис. грн.

У 2015 році Ходорівська міська рада виготовила проектно-кошторисну документацію і провела її експертизу на водопостачання мікрорайону Зарудка (вартість проектних робіт 2 млн. 200 тис. грн.). На завершенні виготовлення проектно-кошторисної документації «Каналізація мікрорайону Зарудка» (вартість проектних робіт – 132 тис. грн.), і проектна документація на постачання якісної питної води з Садок до Вовчатич та Ходорова за рахунок спорудження трьох свердловин потужністю до 3,0 тис. м3 води на добу (вартість проектних робіт – 197.0 тис .грн.). Ці проекти планується реалізувати у 2016-2017 роках.

Ми невпинно наближаємось до виборів. Різні політичні сили, критикуючи й обливаючи брудом один одного, згадують про наші кричущі проблеми, однак при цьому забувають дати належну оцінку зробленому у місті за останні роки, адже своєчасно виконані роботи – це ефективне та економне капіталовкладення, яке слугує всій громаді міста.