В Ходорові зареєстрували петицію щодо доцільності встановлення пам’ятника Пилипу Орлику

В Ходорові зареєстрували петицію щодо доцільності встановлення пам’ятника Пилипу Орлику

Вчора на сайті Ходорівської міської громади почався збір підписів під петицією стосовно доцільності встановлення пам’ятника Пилипові Орликові в межах Ходорівської міської територіальної громади. Для того, щоб петицію розглянули, потрібно, щоб вона за 30 днів зібрала 200 підписів мешканців громади. За перший день петиція вже зібрала 74% необхідних підписів (148 підписів із 200).

Авторка петиції хоче, щоб відбулося публічне громадське обговорення щодо встановлення пам’ятника Пилипу Орлику в Ходорові

Прошу пояснити, що саме передбачає зазначена ініціатива міської влади та який кошторис витрат закладено для її реалізації.
Враховуючи думку громади, яка ґрунтується, на сумнівах стосовно доцільності витрат бюджетних коштів з метою спорудження дороговартісного пам’ятника й необхідності освоєння коштів до визначеного періоду, прошу перенаправити кошти, в межах програми, на більш нагальні для громади потреби.

Зазначає авторка петиції

Проголосувати за петицію можна пройшовши за посиланням https://hodorivska-gromada.gov.ua/petition/2132/

Петиція щодо громадських слухань по пам'ятнику Пилипу Орлику
Петиція щодо громадських слухань по пам’ятнику Пилипу Орлику

Зі свого боку мерія і міський голова Ходорова Олег Коцовський каже, що встановлення пам’ятника Пилипу Орлику, буде гідним вшануванням 350 ліття гетьмана та трьохсотліття його перебування в Ходорові.

Натомість ходорівчани в соцмережах кажуть, що вшановувати потрібно, проте не пам’ятником. Пропонують пам’ятні інформаційні таблиці, тематичні екскурсії чи навіть створення скверу Пилипа Орлика.

Якою б не була ваша думка щодо встановлення пам’ятника Пилипу Орлику, закликаємо підписати петицію, бо вважаємо публічні громадські обговорення такого питання важливими для громади.