Стан ходорівської поліклініки


Протягом останнього року медицина в Ходорові двічі потрапляла під об’єктиви телекамер. Трохи більше року тому телеканал «Інтер» показав сюжет про страйк лікарів Львівщини. Страйкували тоді в Яворівській, Ходорівській та ще кількох районних лікарнях:

Медики обурені майбутніми скороченнями і вже урізаними зарплатами. Утім, не вийти на роботу лікарі не мають права. Тож єдиний спосіб висловити обурення для них – вдягти бейдж із гаслом «Ні псевдореформам».

Зокрема Ярослава Блюс, керівник профспілки Ходорівської лікарні тоді повідомила:

– Нам на заробітну плату не вистачає мільйон шістсот, а загалом по іншим статтям видатків нам не вистачає 2 мільйони. Тобто енергоносії, бензин, медикаменти, інші матеріали – все це є недофінансовано.


Літом містом ходили чутки про закриття полового відділення районної лікарні, що звісно є ж нонсенсом для лікарні що обслуговує десятитисячне місто та прилеглі села.

Вчора на телеканалі ICTV в програмі Факти також згадали Ходорівську поліклініку, котра буквально розпадається по частинах. ЇЇ використали для протиставлення відмінно показової лікарні в місті Калуші, котру як в радянські часи використовують для самовихваляння і запрошують американських фахівців

А це – поліклініка у місті Ходорів на Львівщині. Всього за п’ятдесят кілометрів від Калуша. Ще радянські меблі, облуплені двері, нема не те що апаратури, – розеток і лампочок не вистачає. Аварійна будівля тріщить по швах.

Така ситуація непокоїть не лише пацієнтів поліклініки, а й усю громаду, місцеві активісти закликають владу якнайшвидше відновити занепаду економіку району.

Хотілося б щоб подальші згадування наших медичних установ проходило лише б в позитивному руслі