Шаховий турнір пам’яті Володимира Бурцева

Шаховий турнір пам’яті Володимира Бурцева

25 червня у приміщенні Ходорівської ЗОШ 1-111 ступенів №3 імені Героя України Романа Точина шахісти Жидачівського і Рогатинського районів зібралися, щоб згадати і віддати шану великому прихильнику шахової гри, учаснику багатьох турнірів, члену збірної міста Ходорова В.Бурцеву, який через важку хворобу рік тому передчасно покинув цей світ. 22 червня йому виповнилося б 64 роки.

Всього на турнір пам’яті В.Бурцева прибули 22 учасники, в тому числі – 10 ходорівчан. На відкритті шахових змагань були присутні дружина Надія та рідні світлої пам’яті Володимира.
Шаховий турнір пам’яті Володимира Бурцева

Шаховий турнір пам’яті Володимира БурцеваІніціатор й організатор турніру В.Ковтало коротко охарактеризував В.Бурцева як особистість, громадянина, шахіста. Присутні вшанували пам’ять В.Бурцева хвилиною мовчання. Дружина покійного пані Надія подякувала всім за пам’ять про її чоловіка, побажала доброго здоров’я й успіхів у турнірі. Учасники шахових змагань зробили пам’ятні фотографії з рідними В.Бурцева.

Турнір проводився за швейцарською системою у 8 турів – по 15 хв. кожному учасникові на партію. Головний суддя І.Березовський чітко й оперативно за допомогою комп’ютерної програми визначав пари для наступних турів. У результаті напруженої боротьби призові місця зайняли, відповідно: перше-друге – А.Кобрій, І.Пиріг з Гніздичева, третє – Ю.Лешко з Ходорова. Переможців нагородили грамотами, всіх учасників – грошовими преміями. Призовий фонд турніру становив 1000грн.(кошти офірувала А.Бурцева). Турнір пройшов у дружній теплій атмосфері.
Шаховий турнір пам’яті Володимира БурцеваШаховий турнір пам’яті Володимира Бурцева

Після завершення змагань Н.Бурцева запросила шахістів до невеличкої трапези, під час якої прозвучало багато теплих спогадів про В.Бурцева та слів співчуття його дружині. Всі присутні у спільній молитві просили у Господа Бога вічного спокою Володимиру Бурцеву. Учасники турніру висловили вдячність Н.Бурцевій та В.Ковталу за прекрасно організований турнір пам’яті.

О. ГУЛЕЙ, учасник змагань.

ХОДОРІВЩИНА,