Програма кандидата на посаду міського голови Ходорівської об’єднаної територіальної громади Романа Сметанського

Програма кандидата на посаду міського голови Ходорівської об’єднаної територіальної громади    Романа Сметанського

Роман Сметанський, кандидат самовисуванець на голову об’єднаної Ходорівської громади на місцевих виборах 2020. Роман також є головою громадської організації Ідея і Чин. В 2015 році Роман Сметанський вже йшов в депутати Ходорівської Міської Ради в списках від Української Галицької Партії. Він один з п’яти охочих обійняти цей пост. Нижче публікуємо його програму.

Роман Сметанський
Роман Сметанський

Мешканцям Ходорівської громади не варто побоюватися мого втручання в ту чи іншу галузь, різких змін та необдуманих вчинків з моєї сторони. Усі життєві та виробничі процеси будуть проходити у нормальному темпі та в Європейському векторі розвитку. У місцевої громади є потенціал, разом ми знайдемо можливості для розвитку та раціональні шляхи виходу зі всіх ситуацій, якими би складними вони не здавались. Найпершим своїм завданням бачу поєднання зусиль різних поколінь: творчого запалу, невичерпної енергії та креативності рішень молоді, наполегливості в роботі, командної праці та витривалості людей середнього віку, життєвої мудрості та неоціненного досвіду старшого покоління. Разом ми зможемо в рамках різних організаційних груп колективно вирішувати будь-які питання, узгоджувати свою позицію щодо тих чи інших проблем і викликів сучасності, брати на себе відповідальність та розвивати лідерські якості. Ми завжди готові до конструктивного діалогу з політичними партіями та громадськими організаціями, якщо це сприятиме розвитку громади, будуватимемо свою політику таким чином, щоби в підсумку отримати комфортну для життя, безпечну та сильну громаду, в житті якої буде враховано інтереси мешканців та перспективи розвитку.

 Охорона здоров’я: Покращення матеріального становища       працівникам, створення належних умов для персоналу і пацієнтів, збільшення сервісу послуг, матеріальна допомога при народженні дитини.
Освіта:  Безкоштовні обіди для дітей 1-4 класу, покращення матеріального становища працівникам, підвищення матеріально-технічної бази навчальних закладів, відновлення діяльності басейну ,створення IT гуртків, матеріальне заохочення випускників  шкіл  при здачі ЗНО понад  185 балів.

Спорт: Створення належних умов та преміювання для молоді.
Культура: Покращення матеріального становища працівникам, підтримка талановитої молоді.

Водопостачання: Зниження тарифів центральне водопостачання, заміна центральних водопроводів, стабільне водопостачання 24/7, підвищення якості води.

Молодь: Активне залучення молоді в органи місцевого самоврядування і зокрема на посади старостів та всебічна підтримка в розвитку бізнесу і ініціатив.

Водовідведення: Будівництво і заміна стічних мереж, зниження оплати за очистку септиків, відновлення стабільної діяльності очисних споруд, систематична очистка стічних канав на території громади.
Бізнес: Прозорі, відкриті, рівні ,чесні умови праці, зменшення зборів, що залежать від місцевої влади, всебічна підтримка бізнесу місцевою владою, сприяння залученні інвестицій і створення комфортних умов.
Комунальні підприємства: Покращення матеріального становища працівникам, створення належних умов для працівників, покращення сервісу для громади, вирішення проблем з сміттєзвалищем.

Безпека: Створення єдиної системи відео нагляду і єдиної системи комунікації, тісна співпраця з правоохоронними органами.

Дороги: Ремонт та відновлення дорожнього покриття, пішохідних переходів.
Соціальна сфера: Програма підтримки малозабезпечених сімей, матеріальна допомога пенсіонерам, вирішення земельних питань учасникам АТО, ООС, добровольцям.Відкритість влади: створення гарячої лінії міста, негайне реагування на виклики, діалог з громадою, подолання корупції та кругової поруки.