Зустріч з ветераном

Зустріч з ветераном

У День пам’яті та примирення у Вовчатицькій ЗОШ І-ІІ ст. №14 відбулася зустріч учнівського та педагогічного колективу з учасником Другої світової війни – жителем села Вовчатичі, Павлом Гузаром. Він єдиний, хто залишився живим із дев»яти захисників-ветеранів села Вовчатичі. Потрапивши 18-річним юнаком на війну, П.Гузар брав участь у боях на території України, Польщі, Чехословаччини, був поранений осколком у праву легеню, з яким живе і досі. Усе воєнне та повоєнне лихоліття пройшов із глибокою вірою у Бога та молитвами до Матері Божої, які берегли його та бойових побратимів від смерті.

Із захопленням усі слухали спогади 90-літнього ветерана. На завершення розмови П.Гузар дав учням настанови: «Дорогі діти, вчіться добре, моліться щиро, бо віра і знання допоможуть вам у житті».

З нагоди Дня пам’яті та примирення учні 7 класу підготували виступ «Пам’ятайте, друзі, цих людей довіку, тих, хто повернувся і поліг в боях!». Діти наголосили, що для сучасної молоді важливо не втратити неперервний зв’язок поколінь,  адже ветерани і наші новітні герої – це приклад відданої любові до рідного краю. Учні поіменно згадали тих ветеранів-односельчан, яких, на жаль, уже немає серед нас і присвятили їм хореографічну композицію «Свіча». Зворушила усіх пісня «Дай, Боже, сили нашим солдатам!» про хлопців-патріотів, які сьогодні зі зброєю в руках захищають східний кордон України Серед них – жителі сіл Вовчатичі і Садки, які, залишивши свої сім’ї, захищають Україну, її волю і незалежність. Завершився захід пісенно-танцювальною композицією «На нашій Україні».

«В єдності – наша сила! В любові – наша непереможність!» – переконані школярі.

М.ГАНУЩАК, педагог-організатор ЗОШ І-ІІ ст. №14 с.Вовчатичі.

ХОДОРІВЩИНА, 23 травня