Олегу Коцовському обрали запобіжний захід у справі розтрати майна у великих розмірах

Олегу Коцовському обрали запобіжний захід у справі розтрати майна у великих розмірах

Міському голові Ходорівської ОТГ Олегу Коцовському: а також екс голові Жидачівської РДА обрали запобіжні засоби у справі розтрати майна в особливо великих розмірах. Як повідомляє Zaxid.net Олегу коцовськом призначили заставу в розмірі 52 тисячі гривень: а Василю Татарину нічний домашній арешт.

Прокуратура стверджує, що голова Жидачівської РДА видав незаконний ордер на вирубку дерев поблизу автомобільної дороги «Стрий-Тернопіль», на території Ходорівської ОТГ. За цим документом зрубали 288 дерев, що спричинило шкоду довкіллю на майже 2 млн грн. А, Олег Коцовський, голова Ходорівської об’єднаної територіальної громади передав приватному підприємству 450 кубів деревини вартістю понад 530 тис. грн, котрі мали бути передані закладам соціальної сфери.

Як повідомили у прес-службі прокуратури, екс-голові Жидачівської РДА обрали запобіжний захід — нічний домашній арешт. А ходорівському голові слідчий суддя Галицького районного суду Львова у вівторок, 4 лютого, обрав запобіжний захід у вигляді 52 тис. грн застави. На її сплату чиновник має 5 днів. У випадку несплати буде подано клопотання про обрання іншого запобіжного заходу.

Статті, які інкримінують посадовцям, передбачають максимальні покарання 5 і 8 років позбавлення волі.

Олег Коцовський
Олег Коцовський перебував у міській раді Ходорова на різних посадах (зокрема, й головою) з 1994 року, до того здобув чималий управлінський досвід у будівельній сфері. Коцовський – самовисуванець, головує у раді, що складається з 34 депутатів, які пройшли до ради ОТГ від різних політичних сил (загалом їх 8), утворили у раді 4 фракції та 6 постійних комісій.

Олег Коцовський є міським головою Ходорова з 1994 року, з перервою в один термін в 2006-2010 роках (тоді міським головою був Мирослав Горачек)