Відбувся дитячий шаховий турнір, присвячений Шашкевичу


20 листопада у приміщені ЗОСШ № 1 відбувся районний дитячий шаховий турнір, присвячений 200-річчю від дня народження Маркіяна Шашкевича. Змагання проходили в семи окремих вікових групах серед юнаків та дівчат.

Шаховий турнір, присвячений Шашкевичу

У найстаршій групі 1995-97 р. н. переміг Андрій Волошин з смт. Гніздичева. Друге місце – у Павла Чорнія з м. Жидачева, а третє – у Мирона Костюка з смт. Гніздичева.
Серед юнаків 1998-99 р. н. переможцем став Олег Коропецький з смт. Гніздичева. Друге місце посів Микола Мисак з м. Ходорова, а третє – Олександр Тарасенко з м. Жидачева.
У турнірі юнаків 2000-2002 р. н. перемогу здобув Віталій Павловський з смт. Гніздичева, другим був Владислав Добровольський з м. Жидачева, а третім Олег Тітик з м. Ходорова.
Серед наймолодших Віталій Блюсович та Роман Ілюк показали однаковий результат, проте за результатами особистої зустрічі перше місце присуджене В. Блюсовичу, друге у Р. Ілюка, а третє у Богдана Тер лака (усі троє з м. Ходорова).

У турнірі дівчат найстаршої групи перемогла Лілія Ніколін, друге місце посіла Адріана Микитин (обидві з м. Жидачева), а третє місце зайняла Софія Іванців з м. Ходорова.
У турнірі дівчат 1998-99 р. н. перемогла Ірина Пиріг із смт Гніздичева. Друге місце зайняла Ірина Кізима, а третє – Марія Олеськів (обидві з м. Жидачева).
Серед дівчат наймолодшої вікової групи перемогу здобула Анастасія Бабій. Друге місце – у Христини Блюсович, а третє – у Маріанни Бардигули (усі троє з Ходорова).
Нагороди також отримали Марія та Ярослав Морохівські – наймолодші учасники турніру.

Суддівство турніру забезпечив викладач Ходорівської Школи №1 – Олег Гулей. Турнір пройшов за сприянням Голови Проводу Всеукраїнської ініціативи «Національний Фронт» Остапа Стахіва. Меценат відзначив переможців почесними медалями та грамотами, а також вручив кожному призеру у подарунок – книгу про Маркіяна Шашкевича.