У фільмі Кшиштофа Зануссі знімається актор з Ходорова

У фільмі Кшиштофа Зануссі знімається актор з Ходорова

Ходорівчанин Остап Вакулюк знімається у головній ролі фільму “Ефір” всесвітньо відомого режисера Кшиштофа Зануссі.

Польський кінорежисер Кшиштоф Зануссі знімає у Львові повнометражний художній фільм “Ефір”. Містична драма “Ефір” – авторська версія легенди про доктора Фауста, який  виступає в ролі військового лікаря, що проводить наукові експерименти з метою отримання влади над іншими людьми. Дія фільму розгортається в часи Першої світової війни, на теренах Галичини та Поділля. Зйомки фільму почалися у Польщі,  а після Львова продовжаться в Угорщині.

Головні ролі у фільмі виконують польський актор Яцек Понедзялек, угорець Ласло Жольт та молодий український актор Остап Вакулюк. Для 25-річного Остапа це перший досвід у великому кіно. Він родом із Ходорова, вчився на актора драми в Національному університеті театру, кіно й телебачення імені Карпенка-Карого, згодом — на стипендії у відділенні кіно й телебачення польського Університету Шльонска (Силезія) та на стипендії в кіноакадемії міста Саламанки (Іспанія).

Познайомився Остап Вакулюк з Кшиштофом Зануссі зимою 2014 року під час Євромайдану.

Проект фільму є одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно та отримав державну підтримку у розмірі 16 млн. 650 тисяч грн. (загальний бюджет фільму – 61 млн. грн.).

Фільм “Ефір” має вийти на екрани осени 2018 року.