Ходорівська громада очолює Перелік спроможних громад Львівщини

Ходорівська громада очолює Перелік спроможних громад Львівщини

Кабінет Міністрів України Розпорядженням від 24 травня 2017 р. №348-р затвердив Перелік 208спроможних об’єднаних територіальних громад, які були створені у 2016 році. Мова йде про громади, які самостійно (через орган місцевого самоврядування) з урахуванням кадрових ресурсів, фінансового забезпечення та розвитку інфраструктури відповідної адміністративно-територіальної одиниці забезпечують належний рівень надання послуг у сферах освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства тощо.

З 25 об’єднаних громад Львівської області самодостатніми визнані тільки сім. Приємно, що перелік спроможних громад Львівщини очолює Ходорівська міська об’єднана територіальна громада. Це свідчить про те, що рік тому жителі Ходорівщини прийняли вірне рішення про об’єднання.

До числа спроможних об’єднань Львівщини також входять Жовтанецька (с.Жовтанці Кам’янка-Бузький р-н), Мостиська (м.Мостиська), Судововишнянська (м.Судова Вишня), Шегинівська (с.Шегині) Мостиського р-ну, Давидівська (с.Давидів Пустомитівський р-н), Нижанковицька (смт.Нижанковичі Старосамбірський р-н) об’єднані громади.

Загалом у 2015-2017 роках в Україні було створено 413 об’єднаних громад.

За словами урядовців, прийняття акта сприятиме нормативно-правовому забезпеченню переходу на прямі міжбюджетні відносини з Державним бюджетом України об’єднаних громад, у яких відбулися перші місцеві вибори у минулому році.

Марія КРАЇВСЬКА.

ХОДОРІВЩИНА, 6 червня