Звенислава Калинець-Мамчур: «Що хорошого і що поганого?‘


Звенислава Калинець-Мамчур (завідувач кафедри екології Львівського національного університету імені Івана Франка, громадський діяч, донька уродженця Ходорова поета Ігоря Калинця) відповідає на питання щоденної газети «День»: що хорошого і що поганого?

– Що поганого – надзвичайно складний час, і страшні випробування випали на долю народу: підтримка Росією терористів,бойові дії на сході України, загроза нашій державності. Скільки ми понесли втрат, скільки покалічених доль і понівечених тіл. Це дуже важко, фактично всі думки і молитви – про нашу перемогу. Вірю, що зло буде покарано!

Добрим є те, що люди навчилися завдяки майданам само організовуватися. Коли ми зібралися у гурті «Зарваницька ініціатива», то ще тоді, 2010 року, вважали, що нас врятує лише самоорганізація. Тому працювали в цьому напрямку. Тепер в області є безліч різноманітних організацій, які активно працюють у дуже важливих ділянках розбудови держави, і, найголовніше, зараз – для забезпечення української армії. Також тішуся, що наш Львівський університет імені І. Франка користується заслуженою увагою абітурієнтів. Маємо найбільшу кількість заяв в Україні!

ДЕНЬ, 28 травня