Журналісти розповіли про статки харківського митрополита УПЦ (МП)

Журналісти розповіли про статки харківського митрополита УПЦ (МП)

Єпископ Української православної церкви (Московського патріархату) – митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій (в миру Олег Легкий – уродженець Ходорова) – має будинки по 500 квадратних метрів, віп-квартири й земельні ділянки у найдорожчих місцях. 

Про це йдеться в сюжеті передачі «Гроші».

«Зокрема, у житловому комплексі «Садова гірка», де мешкають найбагатші люди Харкова, на святого отця зареєстровані дві квартири і два паркомісця. Водночас місцеві активісти розповідають, що ймовірним місцем його проживання може бути інший харківський мікрорайон мільйонерів: там митрополиту належать три будинки і дві земельні ділянки. За оцінками експертів, ділянка там може коштувати 250-550 тисяч доларів», – розповідають журналісти.

Згідно їх інформації, за реєстром, митрополиту належать чотири ділянки – це більш ніж півгектара землі у затишному лісі на узбережжі водосховища. На мапі можна побачити ще й маєток із басейном.

Володіння церковнослужителя розташовані вглибині лісу, але проїзд до них перекритий, тож простим смертним ця ділянка лісу тепер недоступна. Згідно з публічною кадастровою картою, ці ділянки йому не належать, а значить, були захоплені незаконно.

За словами журналістів проекту «Гроші», загальні цифри свідчать про те, що майно обійшлося Онуфрію від 4,5 до 7,5 мільйона доларів. Разом із рідним братом Яромиром Легким, що нині є секретарем тієї ж самої Харківської єпархії, у митрополита є бізнес: вони заснували фірму «Укрзембудтур». Насправді вона виявилася «пустишкою»: жодних ознак діяльності за вказаною адресою немає.

«Бізнесу немає, проте автівки у митрополита бізнес-класу є. У пошані у митрополита і його брата люксові іномарки. На отця Онуфрія, тобто Олега Легкого, зареєстрований Mercedes-Benz S-класу – улюблене авто усіх можновладців, ціни на яке починаються від 45 тисяч доларів», – говориться в сюжеті.

Не обійшли увагою журналісти і митрополичого брата Яромира, вони дізнались, що він теж користується машиною представницького класу – Mercedes GL 550. Ціна – приблизно 40 тисяч доларів.

ZIK, 15 березня