Загиблого бійця АТО Володимира Андрешківа нагородили орденом

Загиблого бійця АТО Володимира Андрешківа нагородили орденом

Прощання з героєм Володимиром Андрешківим
у Києві на Майдані.

Указом Президента України № 580/2016 «Про відзначення державними нагородами», загиблого в грудні 2016 року на Світлодарській дузі 47-річного уродженця с. Бортники Жидачівського району, молодшого сержанта 54-ї механізованої бригади 25-го батальйону «Київська Русь» Андрешківа Володимира Степановича, за особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеню (посмертно).

Мужній Український воїн загинув у бою за визволення України від російських окупантів на Світлодарській дузі, – нагадав начальник відділу інформаційної діяльності і комунікацій з громадськістю Жидачівської РДА Олексій Хемій. – Із полеглим героєм в скорботні грудневі дні прощалася вся Україна. Загальнонаціональні телеканали транслювали зворушливу церемонію прощання із бійцем АТО, яка відбулася в Києві, на Майдані Незалежності та в с. Бортники. Тисячі людей виходили на вулиці і площі міст і сіл Львівщини, Жидачівського району, щоб віддати шану Володимиру Андрешківу. 22, 23 та 24 грудня 2016 року було оголошено Днями жалоби у Жидачівському районі.

Поховали Володимира Андрешківа 24 грудня 2016 року в його рідному селі Бортники. Тисячі людей в цей день прощалися із воїном-захисником. У дні прощання із загиблим Українським воїном поїзди, проїжджаючи через с. Бортники, гудками зворушували зимову тишу, віддаючи шану полеглому герою, котрий у мирний час працював залізничником. Ім’ям Володимира Андрешківа назвуть школу, в якій він навчався й вулицю в с. Бортники.

ZIK, 13 січня