Велопробіг Ходорівщиною та Жидачівщиною

Велопробіг Ходорівщиною та Жидачівщиною

На ЖидачивщиніVloprobig пройшов ІІІ етап міжнародного паломницького велопробігу

Упродовж 8-10 травня успішно відбувся ІІІ етап міжнародного паломницького велопробігу «Духовні святині – Богу та Світу», в якому взяли участь 14 учасників: 10 стриян, двоє моршинців та двоє одеситів.

 

Він проліг таким маршрутом: Жидачів – Ходорів – Ясіня – гора Близниця – Коломия – Нижній Вербіж – Івано-Франківськ. Про це сьогодні, 14 травня, повідомляє прес-служба Львівськї облради.

Як розповіли організатори, учасники велопробігу у рамках його третього етапу разом із жидачівчанами вшанували пам’ять тих, хто загинув у Другій світовій війні, Героїв Небесної сотні та АТО; поклонились Жидачівській чудотворній іконі Матері Божої Воплочення, відвідали храми Ходорова, зустріли схід сонця на Драгобраті, попили львівської кави на горі Близниця. Також вони відвідали Струківську дерев’яну церкву Вознесіння в Ясіні та дерев’яну церкву в селі Нижній Вербіж, які включені до списку світової спадщини ЮНЕСКО, познайомились з чудовим містом Коломия. Окрім того, велотуристи побували на спортивних велоперегонах із крос-кантрі в Верхньому Вербіжі, а також відвідали Івано-Франківськ.

Депутат Львівської обласної ради Богдан Сидорак розповів, що наступними вихідними проходитиме черговий – четвертий етап, який, очевидно, також буде цікавим та пізнавальним. Він стартуватиме у Стрию, а завершиться у Гошеві, де його учасники візьмуть участь в Архиєрейській Божественній Літургії в рамках проведення XXIII молодіжної пішої прощі зі Стрия до Гошева до Гошівської чудотворної ікони.

Нагадаємо, що упродовж 19 квітня – 21 червня на території України і Польщі проходитиме Міжнародний паломницький велопробіг «Духовні святині – Богу та Світу». Його організаторами є депутат Львівської обласної ради Богдан Сидорак, представники Клубу мандрівників «Прикарпаття», польського товариства у Стрию, Стрийської районної державної адміністрації. Львівська обласна рада виступає партнером у реалізації цього проекту. Концепція проекту передбачає пропагування духовних цінностей, здорового способу життя, розповсюдження інформації про унікальні сакральні будівлі дерев’яної архітектури, налагодження співпраці між громадами населених пунктів Польщі та України.

ZIK, 14 травня