У Жидачеві встановили сіті-лайт із зображенням Романа Точина

У Жидачеві встановили сіті-лайт із зображенням Романа Точина

З нагоди відзначення третьої річниці Майдану у Жидачеві встановили сіті-лайт із зображенням Романа Точина. Про це повідомив активіст, депутат районної ради Володимир Гаврон.

“Третя річниця МАЙДАНУ наближається. І змін мало, але зрушення є. Мотивація повинна бути. Довершити треба,за тих друзів, яких вже немає”,- прокоментував пан Володимир.

roman_tochynНагадаємо, що Роман родом із м. Ходорів, від перших днів був на Майдані. Приїхав 1 грудня, після побиття студентів силовиками. Лише одного разу приїжджав додому, коли захворів. 5 днів пролікувався і повернувся на барикади. Ті, хто близько його знали, кажуть, що він був великим патріотом і революціонером, справжнім авторитетом для своїх бойових побратимів.

Вдома Роман був підприємцем, займався будівельними євроремонтами. З дружиною виховували двоє дівчаток, одна – дев’ятикласниця, інша – студентка. Побудував хату, але закінчити її не встиг.

Герой був сиротою: батько у ранньому віці помер, мати Леся, медсестра, виховувала їх з братом сама. А тепер мама втратила люблячого сина, який доглядав за нею, а його доньки теж залишились без батька.

Сотня Романа Точина охороняла першу, Львівську барикаду на Інститутській вулиці.

Там він і загинув. 20 лютого куля снайпера влучила йому в голову, коли він намагався врятувати поранених побратимів.2

1 лютого 2014 друзі востаннє принесли його до барикади – попрощатися, а 23 лютого у місті Ходорові провести Романа в останню путь прийшли тисячі людей.

Тужливою піснею „Плине кача по Тисині”, що стала поховальним гімном майданівців, розпочалося прощання із загиблим Героєм за участі двох десятків представників духовенства. Згодом багатотисячне колона вирушила містом до місцевого храму св. Косми і Дам’яна, містом линуло хвилююче „Герой!”, „Герої не вмирають!”.

Завершилася церемонія прощання із Героєм Майдану сальвою у виконанні побратимів, учасників історико-пошукового товариства „Пам’ять” та Державним Гімном України. Ходорівської міська рада ухвалила рішення щодо ініціювання присвоєння імені цього Героя Майдану Ходорівській школі №3, де навчався Роман та назвати його іменем одну із вулиць міста.

ІНФОРМАЦІЙНИЙ САЙТ «ЖИДАЧІВ», 21 листопада

 

http://www.zhydachiv.in.ua/2016/u-zhydachevi-vstanovyly-siti-lajt-iz-zobrazhennyam-romana-tochyna/