У Жидачеві у фестивалі духовної пісні взяли участь 24 хорових колективи


14 червня, у Жидачеві в приміщенні районного Народного дому, відбувся ІV районний фестиваль духовної пісні «Радість в серці засіяє, Богу пісня хай лунає».

Учасниками фестивалю стали 24 хорових колективи Жидачівщини. Фестиваль благословив декан Жидачівський Стрийської єпархії УГКЦ о. Василь Юрів. З привітаннями виступили заступник голови Жидачівської райдержадміністрації Ольга Мельник та керівник відділу культури і туризму РДА Зіновій Тимофтевич.

Захід розпочався із виступом Народної хорової капели «Мрія» Палацу культури м. Ходорова й тривав близько трьох годин. Кожен з учасників отримав подарунок та диплом. Фінальним акордом прозвучала пісня «Господи, прости» у виконанні соліста Народного дому с. Демидів Олеся Гриневича.

«Фестиваль було започатковано в районі кілька років тому, – каже керівник відділу з питань інформаційної діяльності і комунікацій з громадськістю Олексій Хемій. – У цьому році його проведення організовано в рамках відзначення 150-річчя від дня народження Митрополита Андрея Шептицького».

Посадовець переконаний, що фестивалі духовної пісні сприяють піднесенню рівня і популяризації найкращих зразків духовної народної творчості, розвитку релігійної та національної культури, естетичному та духовному розвитку молодого покоління.

ZIK, 15 червня