У Ходорові перевіряли стан маршруток


3 лютого продовжила свою роботу спеціально створена робоча група при Жидачівській РДА з перевірки дотримання перевізниками правил перевезення пасажирів на території Жидачівського району.

У цей день перевірку проводили на автостанції м. Ходорова. До складу групи входили спеціалісти відділів РДА та районної ради, громадський активіст Андрій Кобетяк, працівник ВДАІ, представник районної газети.

Як і попереднього разу, звіряли графіки руху маршруток, що курсують у напрямках Львів-Жидачів (ч/з Ходорів), Львів ¬- Жидачів (ч/з Дев’ятники), Львів – Новий Розділ (ч/з Ходорів), Львів – Підмихайлівці (ч/з Ходорів), Жидачів – Чорний Острів та інші. За двогодинну перевірку робоча група зафіксувала порушення графіку руху на маршруті Ходорів – Жидачів.

Оцінювали також санітарний стан салонів маршруток, цікавились у пасажирів, чи немає у них нарікань на поведінку водіїв. Працівник ВДАІ перевіряв технічний стан пасажирського транспорту, за результатами такого огляду складено протокол.

Щодо санітарного стану салонів маршруток, то, на диво, все було пристойно: чисті крісла, штори на вікнах, підлога в нормальному стані. Не було відірваних сидінь, принаймні у тих маршрутках, які встигла перевірити робоча група. Щоправда, не всюди є інформаційні матеріали, такі як: відомості про перевізника, графіки руху, перелік зупинок тощо.

Пасажири не нарікали на водіїв чи санітарний стан маршруток, проте мали зауваження до дотримання графіків руху, особливо на маршруті Львів – Жидачів ч/з Дев’ятники та на погане сполучення із райцентром.

Більше зауважень було щодо стану доріг. Всіх цікавило, хто ж відповідальний за їх ремонт і коли цього ремонту можна очікувати. Щодо стану автостанції, то говорити взагалі немає про що – суцільне багно на заїжджій частині. З приміщень працює тільки каса, пасажирам ніде сховатися від дощу та холоду, оскільки залу очікувань немає.

Оксана ФРАНКІВ.

НОВИЙ ЧАС, 16 лютого