Священики грали футбол

Священики грали футбол

24 вересня 2015 року у м. Ходорові, що на Львівщині, відбувся товариський футбольний матч між священичими командами Стрийської єпархії та Тернопільсько-Зборівської митрополії.

Перший матч відбувся в селі Гайворонка неподалік від Зарваниці з ініціативи відділу душпастирства спорту УГКЦ. Священики цих двох єпархій ще ніколи не мали нагоди позмагатися у такому видовищному виді спорту, як футбол. Тому хвилювання було помітно в обидвох команд від самого початку. Дійство розпочалося із спільної молитви і виконання державного гімну України. Свисток судді, який обслуговує матчі у чемпіонаті з футболу в Теребовлянському районі, оголосив початок зустрічі. За підтримки місцевих вболівальників, господарі вже з перших хвилин забили гол у ворота гостей, які жартома називають свою команду “старою сеньйорою”. Проте вже за кілька хвилин рахунок зрівнявся. З перемінним успіхом гра йшла до завершення за рахунку 2:2. Проте наприкінці матчу, в додані хвилини, гості показали характер, забивши два голи у ворота суперників. Гра завершилася з рахунком 4:2 на користь стрийських душпастирів.

Після матчу відбулося дружнє спілкування у Зарваниці за святковою вечерею за сприяння о.Василя Фірмана – економа Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ. На другий день священики Стрийської єпархії, які ночували у Зарваниці, помолилися подячну Літургію у храмі Зарваницької Божої Матері.

Матч-відповідь відбувався на ходорівському центральному стадіоні “Будівельник”. Традиційно все розпочалося з спільної молитви та виконання державного гімну України. Після цього команди у супроводі суддівської бригади, яка обслуговує матчі обласної першості з футболу, вийшли на поле за підтримки глядачів, що зібралися на цю спортивну подію. Як і в попередньому матчі у с. Гайворонка першими відкрили рахунок священнослужителі з Тернопільщини. Проте господарі швидко відігрались, захопивши ініціативу на всіх ділянках поля. Кінцевий рахунок зустрічі 5:1 на користь команди Стрийської єпархії.

У верхньому ряду – сьомий зліва, уродженець Ходорова, а нині парох у селі Дуліби біля Стрия отець Ігор Задерецький

Організатори матчу висловлюють щиру подяку мерії міста Ходорів за блискучу організацію цієї спортивної зустрічі та дирекції стадіону за надані умови.

САЙТ СТРИЙСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УГКЦ, 25 вересня

Фотографії  Володимира ОЛЕСЬКІВА.