Сторінками часопису «Ходорівщина»


ХОДОРІВСЬКА ДЮСШ У 2014 РОЦІ
У 2014 році тренери Ходорівської дитячо-юнацької спортивної школи навчали дітей чотирьох видів спорту – баскетболу, боксу, футболу, шахів.
Шахи. Найпомітнішою подією шахового 2014 року став чемпіонат Львівщини серед команд дитячо-юнацьких спортивних шкіл, що відбувся 10 жовтня в актовому залі Ходорівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1. Тут юні ходорівчани разом з однолітками Гніздичівського відділення Ходорівської ДЮСШ завоювали три перших (М.Харів, Р.Тендюк, П.Швед), чотири других (В.Сотнікова, У.Закорчемна, Вл.Терлак, І.Бублик), чотири третіх (С.Казимирів, А.Бабій, М.Морохівська, В.Павловський) місця. 27 вересня з метою відбору у збірну для участі в обласних змаганнях у шаховому клубі Ходорівської ЗОШ І-ІІІ ст..№1 пройшов особистий чемпіонат району серед юних шахістів. Турнір завершився абсолютним тріумфом спортсменів Ходорівської ДЮСШ: з 18 призових місць вони «віддали» іншим лише одне – третє. Також учні Ходорівської ЗОШ №1 стали переможцями командного чемпіонату району з шахів серед середніх шкіл. У 2014 році шахісти Ходорівської ДЮСШ здобули шість перших, шість других, п’ять третіх призових місць у районному шаховому турнірі 18 травня, взяли участь у престижному дитячому турнірі «Юні таланти Львівщини», що відбувся у Жидачівському ліцеї. До Дня Незалежності і Дня Миколая для юних ходорівських шахістів були організовані також святкові спортивні змагання.
Футбол. Двома віковими групами Ходорівська дитячо-юнацька спортивна школа взяла участь у чемпіонаті Львівщини серед команд ДЮСШ з футболу. У зональних змаганнях у своїй групі старші ходорівські юнаки, 1999-2000р.н, у шести зустрічах не знали нічиїх: три перемоги – над Миколаєвом (5:0), Дашавою (2:1), Сколе (6:3), три поразки – від Стрия (0:4), Нового Роздолу (1:2), Жидачева (0:2). Їхні молодші товариші, 2001-2002р.н., навпаки, були набагато миролюбніші: у цих же шести зустрічах – чотири нічиї: з Стриєм (2:2), Дашавою (0:0), Миколаєвом і Новим Роздолом (по 1:1) при єдиній домашній перемозі над Сколе (1:0) і поразці у Жидачеві (0:3).
До Дня Миколая у Ходорові пройшов дитячий турнір з міні-футболу за участю чотирьох команд: двох місцевих, Бурштина і Рогатина. Перемогли господарі – перша команда Ходорова. Окрім цього, впродовж 2014 року юні ходорівські футболісти взяли участь у дитячих турнірах у Рогатині та Бурштині завдяки підтримці підприємців Миколи Томіна і Петра Паната.
Баскетбол. У 2014 році у чотирьох обласних чемпіонатах взяли участь юні спортсменки різних вікових груп відділення баскетболу Ходоріської ДЮСШ. Найкраще виступили наймолодші – дівчата 2000-2001 р.н., вони стали «срібними». Ходорівські баскетболістки 1997-1998 р.н. і 1999-2000 р.н. завоювали «бронзу», дівчата 1998-1999р.н. стали четвертими. Всього в області дівочий баскетбол культивується у семи дитячо-юнацьких спортивних школах.
Двічі на рік – в кінці червня і в кінці грудня – у спортзалі Ходорівської ЗОШ І-ІІІст.№1 за підтримки підприємця Ростислава Тітика проводяться своєрідні фестивалі, у яких беруть участь всі баскетболістки Ходорівської ДЮСШ.
Бокс. В останні роки у Ходорові відновився бокс. Боксери Ходорівської ДЮСШ мають певні здобутки. Зокрема, Андрій Кондаревич у 2014 р. двічі ставав чемпіоном Львівщини серед школярів, переможцем відкритого чемпіонату Львівського училища фізичної культури, призером обласної першості серед юніорів. «Компанію» Андрію склав його брат Олександр, який теж посів призове місце. У 2014 році чемпіонами Львівщини у своїй ваговій категорії стали: Степан Канюка, Андрій Костів, Володимир Чмелик, треті місця завоювали Сергій Кашлюк і Василь Ковтун.
У новий спортивний 2015 рік тренери, вихованці Ходорівської ДЮСШ входять з оптимізмом, бажанням досягти нових спортивних висот.
Ігор МАРКЕВИЧ.
ХОДОРІВЩИНА, 7 березня