Сторінками часопису «Ходорівщина»

Сторінками часопису «Ходорівщина»

ПІСНЯ – МОЄ ЖИТТЯ
StashkivНа старий Новий рік ходорівчани отримали коштовний мистецький подарунок від меценатів – народного депутата України А.Кота, місцевого підприємця М.Кутного, генерального директора ТОВ «Вінал Агро» З.Михайлюка. Всі, хто у той день завітав у Палац культури, мали нагоду у концертній програмі «Різдво у Карпатах» насолодитися співочим талантом народного артиста України Богдана Сташківа, гурту «Н2О», талановитої авторки й співачки Алли Івашкової, галицьким гумором у виконанні неперевершеного гумориста – заслуженого артиста України Миколи Савчука.

Звертаючись до ходорівчан, Б.Сташків висловив захоплення прекрасним Палацом культури, порівнявши його із театром імені М.Заньковецької, діяльністю міського голови Ходорова О.Коцовського, який у такий важкий для країни час підтримує розвиток мистецтва у місті.
Кавалер орденів «За заслуги» ІІІ ступеня, Христа Спасителя, Князя Володимира, Юрія Побідоносця, Андрія Первозванного, «Знак пошани» – народний артист України Б.Сташків народився у багатодітній родині у селі Дички Рогатинського району Івано-Франківської області. Утверджуючи українську пісню, самобутній виконавець з великим успіхом гастролював у багатьох країнах Європи, Америки, очолює мистецьку агенцію «Захід-шоу», що об’єднує понад десяток творчих колективів, є організатором фестивалю «Захід ХХІ століття».
Ходорівчанам під час концерту вдалося відкрити чимало граней цієї непересічної творчої особистості: володар чарівного голосу, талановитий педагог, прекрасний співрозмовник. Ходорівська публіка була захоплена його потужним і водночас чарівливим голосом, що увібрав силу карпатської землі. У його піснях, слова яких виграють веселкою почуттів у серцях слухачів, відчувається характерна мелодика нашого краю, його щедра душа.
Б.Сташків одразу ж знайшов спільну мову із глядачами, які однаково були зачаровані, як його піснями, так і розповідями про життя і творчість. Жартуючи, пригадав, як у дитинстві неодноразово ходив пішки у Ходорів на базар, де одного разу йому навіть купили «штруксові » штани. Наділений певним шармом, він дарував вишукані компліменти, квіти разом із своїми світлинами ходорівським жінкам.
Співак запевнив присутніх, що у його репертуарі немає жодної російської пісні. Він власним прикладом доводить своїм учням, що справжній артист не має права виходити на сцену, не володіючи живим голосом. За словами Б.Сташківа, за всю свою творчу кар’єру ніколи не співав під фонограму, до чого закликає своїх вихованців. У правдивості слів народного артиста ходорівчани переконались, слухаючи прекрасний спів двох Наталь та Оксани, учасниць гурту «Н2О», авторки і талановитої молодої співачки Алли Івашкової. Коляди, народні, популярні пісні у їх виконанні ходорівські глядачі вітали гучними оплесками, вигуками «браво», вкотре переконуючись, що тільки українська пісня може возвеличити людину, піднести її дух.
Міський голова Ходорова О.Коцовський від імені ходорівчан подякував народному артисту України Богдану Михайловичу Сташківу за подароване прекрасне різдвяне дійство.
С.ЛЕНИШИН.
ХОДОРІВЩИНА, 27 січня