Школи Жидачівщини носитимуть імена героїв та визначних уродженців краю

Школи Жидачівщини носитимуть імена героїв та визначних уродженців краю

Tochyn2 липня, депутати Жидачівської районної ради прийняли рішення про присвоєння Ходорівській загальноосвітній школі №3 імені Героя Небесної Сотні Романа Точина.

«Загиблий 20 лютого 2014 року Роман Точин, якому посмертно присвоєно звання Героя України, навчався в цій школі, його ім’ям названо вулицю, що розпочинається біля школи, а на фасаді школи нещодавно урочисто відкрили меморіальну таблицю», – зауважив посадовець.

«Сесія також підтримала рішення про присвоєння імені Володимира Поповича школі в с. Монастирець, – розповів О.Хемій.  – Володимир Попович навчався у цій школі, загинув 17 серпня 2014 року в с. Кримське на Луганщині, захищаючи українську землю від агресорів. Школа в с. Підністряни носитиме ім’я братів Івана, Романа та Степана Олійників, які є визначними уродженцями Жидачівщини. Іван Олійник був командиром загону УПА, загинув в боротьбі за волю України. Роман Рахманний (Олійник) – письменник-публіцист, радіокоментатор, лауреат премії України ім. Т.Г. Шеченка (1994), проживав в м. Монреалі (Канада). Степан Олійник – підполковник армії США, відзначений багатьма нагородами США та України».

ZIK, 2 липня