Село Соколівка Жидачівського району вирішило об’єднатись в одну громаду з м. Бібрка Перемишлянського району


Сесія Соколівської сільської ради Жидачівського району прийняла рішення про створення з Бібрською міською радою Перемишлянського району спроможної об’єднаної територіальної громади.

За це рішення проголосували 15 депутатів із 16, обраних до сільської ради. Один депутат був відсутній.

«Таке рішення прийнято не випадково, – каже Соколівський сільський голова Софія Ткач. – Від наших сіл до Бібрки 6-7 км. Тому за медичною допомогою люди звертаються до Бібрської лікарні, до Бібрки везуть дітей у садочок і до школи, в різноманітні гуртки, Не дай Бог, якесь загоряння в селах, пожежна автоцистерна з Бібрки тут як тут. Так що ми вже у значній мірі інтегровані у бібрську громаду, з нею пов’язуємо своє майбутнє».

Соколівку запрошували до участі у створенні Новострілищанської спроможної територіальної громади з центром у с.м.т. Нові Стрілища, але, але мешканці цього села, як і населених пунктів, що входять до складу Соколівської сільської ради відмовились, бо вважають це не вигідним для себе, як і об’єднання в Ходорівську спроможну територіальну громаду, що також пропонується.

Таке рішення соколівчан поставило під загрозу створення спроможної територіальної громади з центром смт.Нові Стрілища, яку вже включено до перспективного плану.

На думку активістів громадської організації «Майдан Жидачівщини», опираючись на Закон України про добровільне об’єднання громад, у Соколівській сільській раді прийняли зважене й мудре рішення – подали пропозицію щодо об’єднання в одну громаду з центром у Бібрці, де вони вже сьогодні отримують якісніші послуги. «Це перша сільська рада, що не побоялася” вийти за межі району при формуванні об’єднаної громади, а стала своєрідним містком між Жидачівським та Перемишлянським районами, –  кажуть у «Майдані Жидачівщини». – Ось вам зайвий доказ того, що рішення не лише нав’язуються чи приймаються зверху, а й формуються з низів».

ZIK, 5 серпня