Підписання договору про співпрацю між Жидачівським районом і Сяноцьким повітом


Dogovir24 липня 2014 року, під час візиту делегації Сяноцького повіту (Польща) на Жидачівщину, була  підписана Угода про налагодження партнерських відносин і співпраці між Сяноцьким повітом  та Жидачівським районом.

Угода про співпрацю спрямована на поглиблення відносин між адміністративними територіями двох сусідніх держав: України і Польщі.

Співпраця між Сяноцьким повітом і Жидачівським районом буде здійснюватися в наступних областях: обмін досвідом у сфері вдосконалення структури та діяльності районної ради, її виконавчого апарату; розширення безпосередніх контактів між громадянами обох територій; вивчення історії, культурної спадщини, а також  культурної, політичної і економічної особливостей у формі спільних програм та обміну в галузі культури, мистецтва, спорту, економіки та громадської діяльності; спільна підготовка та реалізація транскордонних проектів і програм.

DSC_8174_24.07.2014Партнерська зустріч: Сяноцький повіт – Жидачівський район

30-31 серпня відбулася офіційна (робочо-навчальна) зустріч партнерів в рамках  Мікропроекту № 8 «Спільне представлення туристичних, етнічних та культурних особливостей Жидачівського району (Україна) та Сяноцького повіту  (Польща) на міжнародному туристичному ринку». Організатором цього заходу виступила польська сторона.

Учасники зустрічі: партнери мікропроекту зі сторони України: М. Стеців – заступник голови Жидачівської районної ради(мешканка Ходорова), О.Снігура – керуюча справами Жидачівської районної ради(уродженка Ходорова), З. Тимофтевич – начальник відділу культури і туризму Жидачівської районної державної адміністрації, М. Марків – історик, краєзнавець, депутат Жидачівської районної ради, В. Жигало – депутат Жидачівської районної ради(мешканка Ходорова), В. Янклевич – начальник відділу роботи з територіями та громадськими організаціями Жидачівської районної ради, О. Балян – координатор мікропроекту. Партнери мікропроекту зі сторони Республіки Польща: С. Ніжнік – голова Повіту Сяноцького, Я. Хованєц – член правління Сяноцького повіту, П. Мазур – координатор мікропроекту, М. Крауз – президент Польського туристично-краєзнавчого товариства, Р. Банкош – віце-президент Польського туристично-краєзнавчого товариства, Піотр Котовіч – історик, працівник Музею історії в м. Сяноку.

Заходи зустрічі: презентація культурного та туристичного потенціалу Сяноцького повіту та історії м. Сянока. Екскурсійні тури по м. Сяноку – відвідини Музею історії м. Сянока, скансену Музею народної архітектури, ринкової площі міста. Участь у ІІІ Сімейному велопробігу та у Святі меду.

Результати зустрічі: знайомство української делегації із культурною та архітектурною спадщиною, а також способами промоції і розвитку туристичної галузі Сяноцького повіту.

ОФІЦІЙНИЙ САЙТ ЖИДАЧІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ,