Підприємці Жидачівщини подарували українським військовим позашляховик

Підприємці Жидачівщини подарували українським військовим позашляховик

DopomogaНа Жидачівщині триває робота з підтримки Української армії. Громадськість району продовжує забезпечувати наших захисників військовою амуніцією, продуктами харчування.
„Спільна біда гуртує й об’єднує”, – йдеться у публікації районного часопису „Новий час” під назвою „Допомагаємо армії: хто гривнею, а хто й автомобілем”. Місцеві ЗМІ широко висвітлюють та постійно подають інформацію про ту вагому підтримку жителів Жидачівщини Української армії у цей складний період для нашої держави.
Активно допомагають армії жителі всіх населених пунктів району, колективи установ, організацій, підприємств, особливо підприємці, представники малого та середнього бізнесу.
Значні суми коштів надходять від різних приватних підприємців на підтримку наших земляків та загалом на Українське військо. Кожен розуміє, що від того, настільки буде добре забезпечена Українська армія, настільки швидко ми виженемо ворога з рідної землі.
Черговим промовистим доказом того, що підприємці готові матеріально підтримати армію, став цінний подарунок – позашляховик, який 27 серпня підприємці Жидачівщини вручили нашим військовим у третій батальйон дев’ятої 80-ї Аеромобільної бригади. Також цього дня волонтери Жидачівщини повезли до Мукачева та Ужгорода бронежелети та спорядження для гірських мотострілків. А напередодні Дня Незалежності України, 21 серпня, вони відправили посилку вагою 350 кг. Це продукти, які зібрали в місцевому супермаркеті „Рукавичка” завдяки активності і небайдужості мешканців Жидачівщини. Зібрані волонтерами продукти поїхали у східному напрямку до військових на передову в місця, де вони найбільше потрібні.
ЖИДАЧІВЩИНА, ОФІЦІЙНИЙ САЙТ ЖИДАЧІВСЬКОЇ РДА, 29 серпня
Голова Жидачівської РДА провів засідання штабу з питань, пов»язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщені з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО

28 серпня голова Жидачівської райдержадміністрації Мирон Кузишин провів засідання штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщені з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО. Як повідомив заступник керівника управління соціального захисту населення РДА Тарас Олійник, у Жидачівському районі на даний час офіційно зареєстровано 52 переміщених осіб із півдня та сходу України. З них 17 кримчан та 35 із Луганщини і Донецької області.
Серед тимчасових переселенців 19 дітей (наймолодшій дитині 1 рік), 25 жінок і 8 чоловіків, у томі числі 2 пенсіонери. За інформацією військового комісара Ігоря Німка, четверо чоловіків, що прибули на територію району, призовного віку і сьогодні вирішується питання про їх мобілізацію.
Як повідомив директор Жидачівського терцентру соціального обслуговування Ігор Процан, спільно із керівниками місцевих рад проведено роботу щодо поселення прибулих в район, їм надається сприяння у вирішенні пешочергових життєвих проблем.
Сьогодні переселенці розміщені у селищних радах: Гніздичівській, Журавнівській, Новострілищанській, сільських: Грусятицькій, Лівчицьккій, Бережницькій, Загірочківській, Вільховецькій, Чертізькій, Любшанській та Ходорівській і Жидачівській міських радах.
З тимчасових переселенців три особи згідно чинного законодавства отримали право на соціальну допомогу. Рішенням сесії районної ради одному переселенцю надано матеріальну допомогу у розмірі 2 тис. грн. По лінії ООН одна сім’я отримала допомогу у розмірі 6750 грн.
До районного центру зайнятості звернулося 6 осіб, чотирьом вже знайдено роботу. Після звільнення від терористів територій додому повернулося 6 осіб. Також, як повідомили у відділі освіти РДА, 8 батьків звернулися із заявами щодо зарахування їх дітей до шкіл району.
Більш детальну інформацію, консультації з даних питань можуть отримати ті, хто потребує допомоги і ті, хто може допомогти нашим співввітчизнакам із півдня та сходу нашої держави, для цього можна звертатися за телефоном: 31-135 (приймальня управління соціального захисту населення РДА).
29 серпня у районній газеті „Новий час” подано інформацію про ситуацію із облаштуванням в районі прибулих із півдня та сходу України у публікації під назвою „Біженці зі Сходу та Криму. Хто вони?”
ЖИДАЧІВЩИНА, ОФІЦІЙНИЙ САЙТ ЖИДАЧІВСЬКОЇ РДА, 29 серпня
Голова Жидачівської РДА домігся вирішення питання щодо проведення ремонту моста через ріку Дністер біля села Заліски
ФОТО: Міст (обтекти текстом справа)
Кілька днів тому, 29-30 серпня, мешканці Жидачівщини і всі ті, хто подорожує територією району, були приємно вражені тим, що нарешті проведено ремонт дорожнього полотна на мосту через р. Дністер біля с. Заліски. Ця проблема була однією із найболючіших протягом майже чотирьох попередніх років. Проїзджа частина моста на цій ділянці автодороги державного значення тоді нагадувала руїну із численними вибоїнами, тріщинами, що значно ускладнювало рух мостом і практично щоденно наражало людей на небезпеку. Минулого року багатьом вже вривався терпець і кілька разів люди вдавалися до акцій протесту з перекриття руху транспорту в районі моста та біля м. Ходорова з вимогами проведення його ремонту та автодороги державного значення Стрий-Тернопіль-Кіроваград-Знам’янка загалом.
З перших днів свого призначення наприкінці травня 2014 року на посаду очільника району голова Жидачівської райдержадміністрації Мирон Кузишин визначив для себе одним із першочергових завдань – домогтися вирішення питання щодо проведення ремонту моста через р. Дністер біля с. Заліски. Ці проблеми неодноразово порушувалися перед керівництвом облдержадміністрації, з даного приводу відбулися неодноразові застрічі із начальником Служби автомобільних доріг Львівщини Юрієм Лазаренком та начальником філії „Стрийської ДЕД” ДП „Львівський аблавтодор” Андрієм Федоровичем. Під час діалогу із представниками громадської ради при Жидачівській РДА на засіданні, що відбулося 12 серпня, відповідаючи на запитання громадських активістів, голова райдержадміністрації, зокрема, зазначив, що наприкінці серпня та протягом вересня буде розпочато і проведено ремонтні роботи дорожнього полотна на мосту через р. Дністер біля с. Заліски, також буде здійснено ямковий ремонт автодороги державного значення Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка, що знаходиться в критичному стані. І насправді, із настанням погожих днів наприкінці серпня, ця робота розпочалася.
Голова райдержадміністрації сам особисто виїхав на місце проведення ремонтних робіт, щоб проконтролювати якість їх виконання. А вже першого вересня школярі на навчання, освітяни на роботу, меканці району і всі подорожуючі були приємно подивовані цією приємною зміною, коли вже не потрібно оминати вибоїни, жахатися від похитувань автобуса посеред моста, а можна просто приємно ним проїхатися, милуючись навколишньою красою Дністра та р. Стрий, що поряд з мостом зливаються в одне ціле і несуть свої води аж до Чорного моря.
Між іншим, саме в перші дні вересня виповнюється перших сто днів з часу призначення Мирона Кузишина головою Жидачівської райдержадміністрації. Сьогодні для України, для кожного з нас настав один із наскладніших періодів її новітньої історії. На рідну землю прийшли з агресією вороги, вже не перший день фактично триває війна, гинуть люди. Проблем у районі, як і в державі в цілому, вистачає. Насамперед, – це зміцнення обороздатності країни, підтримка Української армії і ця робота, за активної допомоги громадськості району, місцевих громад всіх населених пунктів району, на Жидачівщині триває практично кожен день. Більшість людей з розумінням ставляться до сьогоднішньої ситуації та в цих складних умовах менше нарікають на проблеми доріг, бо є щось важливіше і цінніше, що сьогодні не можемо втрачати. І тим більше відрадно, що і в цих не простих умовах, без зайвого галасу та без гучних урядових звітів „про 99% відремонтовваних доріг”, – тепер вже попередників, робиться все можливе, щоб країна жила.
Хтось збирає хліб, вчителі вчать дітей любити свою Україну, тисячі кращих синів і дочок України щоденно дивляться смерті у вічі захищаючи рідну землю. Щось в нашій країні в ці важкі хвилини напевно таки змінюється?
ЖИДАЧІВЩИНА, ОФІЦІЙНИЙ САЙТ ЖИДАЧІВСЬКОЇ РДА, 2 вересня