На Шептицького вітер вибив вікна з приміщень для сушки білизни

На Шептицького вітер вибив вікна з приміщень для сушки білизни

Ходорів. Шептицького. Вітер

Це є однією з основних версій того, що сталося сьогодні вночі в Ходорові. Близько 5 години ранку зірвався сильний вітер. Конструкція кімнат для сушок є такою, що вікна не мають кріплення між поверхами, лише між самими собою. Та й самі вікна вже досить старі:

Приміщення сушки на Шептицьких

Плюс збоку в приміщеннях є отвори в тіні для забезпечення сушки, швидше за все порив вітру зайшов в приміщення саме через ці отвори і утворивши з вікнами парус просто витиснув їх.

Вибиті вікна на Шептицького

При падінні вікна вирвали газову трубу з тримачів та деформували її. Станом на 11 годину ранку, на місці працювали рятувальники та аварійна, газова служба, що переварювала трубу.

Інших збитків не завдано. Ніхто не постраждав.

 

Раніше було повідомлення від ІА ZIK про те, що обвалилася частина стіни, але воно виявилося неправдою:

«9 січня о 4.50 у м. Ходорів Жидачівського району в п’ятиповерховому шестипід’їзному житловому будинку у третьому під’їзді поруч зі сходовим майданчиком у місці прибудови кімнат для сушки білизни обвалилась частина стіни з першого до п’ятого поверху (пошкоджено частину стіни та випало п’ять вікон). Основні несучі конструкції будинку не пошкоджені. Системи життєзабезпечення мешканців будинку, за винятком газопостачання, працюють.

На місці події працюють основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Ходорів. Обставини та причина події – встановлюється.»