На Жидачівщині пропонують сформувати три спроможних територіальних громади

На Жидачівщині пропонують сформувати три спроможних територіальних громади

У Жидачівському районі пропонують провести об’єднання територіальних громад і утворити три територіально спроможні громади з центрами у мм. Жидачів, Ходорів і смт. Журавно.

Karta

Про це повідомив власкор IA ZIK з посиланням на райдержадміністрацію.

До Жидачівської об’єднаної територіальної громади мало б ввійти 26 населених пунктів, в яких проживає 27 тисяч населення, до Ходорівської – 58 населених пунктів з населенням 29 550 осіб, до Журавнівської – 34 населених пункти з населенням 13 147 осіб.

Нагадаємо, 12 травня в сесійній залі Жидачівської районної ради було обговорено питання здійснення реформ у сфері місцевого самоврядування за участі керівництва РДА, районної ради, керівників органів місцевого самоврядування району, представників громадської ради при РДА та Офісу реформ – Андріана Фітьо та Романа Брезіцького.

Процес обговорення проходив також протягом квітня-травня в м. Жидачеві, смт. Нові Стрілища, м. Ходорові, смт. Журавно, в с. Баківццях та ін. 14 травня голова Жидачівської райдержадміністрації Олександр Пітула та перший заступник голови РДА Василь Татарин у Львівській облдержадміністрації взяли участь в обговоренні розробленого в районі проекту об’єднання територіальних громад Жидачівщини.

ZIK, 14 травня

 

http://zik.ua/ua/news/2015/05/14/na_zhydachivshchyni_proponuyut_sformuvaty_try_spromozhnyh_terytorialnyh_gromady_589870