На фасаді Ходорівської ЗОШ №3 незабаром встановлять пам’ятну таблицю Герою України Роману Точину

На фасаді Ходорівської ЗОШ №3 незабаром встановлять пам’ятну таблицю Герою України Роману Точину

Роботи з виготовлення меморіальної плити, яку планують встановити на фасаді навчального закладу, де навчався активіст Євромайдану і котра названа його ім’ям, перебувають на завершальній стадії.

Школа №3

Школа №3

Після підписання 21 листопада Президентом України Петром Порошенком закону про присвоєння членам Небесної сотні звання Героїв України, в напис, очевидно, будуть внесені необхідні корективи.

Як стало відомо з достовірних джерел буквально нещодавно майстри, котрі працюють над реалізацією проекту в мармурі, представили попередньо своє дітище. Одначе якість його виконання не задовільнила ані дружину Романа Точина Лілю, ані керівництво міста. То ж роботу повернули на доопрацювання.

У кулуарах називаються кілька дат урочистого встановлення меморіальної дошки. Одначе, швидще за все її посвятять до першої роковини від дня загибелі героя. Благо: вистачило здорового глузду не влаштовувати «гонки», щоб змонтувати плиту до чергової роковини ЗУНР чи до будь-якої іншої дати поточного року.

Нагадаємо, що Роман Точин загинув смертю хоробрих від кулі снайпера 20 лютого цього року під час кровопролитних подій на вулиці Інститутській у Києві.

З вересня в Ходорові відновлюють фасад ЗОШ 3, який ось уже протягом тривалого часу через катастрофічний брак коштів перебуває в жалюгідному стані. Згідно з ініціативою мерії міста,  ремонт фасаду та  реконструкцію прилеглої території повинні завершити встановленням пам’ятної таблиці на честь героїчного учня цього навчального закладу.

Любомир КАЛИНЕЦЬ.