Кубок Львівщини поїхав у Винники

Кубок Львівщини поїхав у Винники

Винниківський «Рух» втретє у своїй історії став володарем Кубка Львівщини. Перемігши «Карпати» з Кам’янки Бузької у 2012 (1:1 основний час, по пен. 5:4) та «Гірник» з Соснівки у 2014 (3:0), команда Романа Гданського святкувала перемогу і у третьому фіналі, мінімально обігравши «Бори» з Бориничів – 1:0.

Для «Борів» цей матч був не менш важливим, аніж для «Руху». Команда з села біля Ходорова ще ніколи не вигравала цей трофей, а відтак таким шансом підопічні Руслана Брунця бажали будь-що скористатися. Що означав цей матч для «Руху», у найпрестижніших спортивних інтернет-виданнях України обговорювали масово. Особливо те, що новий та водночас історичний трофей для себе можуть виграти зіркові гравці винниківського «Руху» Олександр Алієв та Максим Шацьких. Останній на цей матч вийшов в основі, Алієв через травму не потрапив навіть до заявки. Ще однією серйозною проблемою для тренерів «Руху» була відсутність дискваліфікованого центрального захисника Андрія Гурського.

Перший тайм матчу на стадіоні СКА у Львові виявився складним для обох команд. Гравці «Руху» хоч і більше володіли м’ячем, проте уникнути небезпечних контратак суперника «рухівцям» не завжди вдавалося. За перший тайм гравці «Борів» створили як мінімум два гольових моменти, з яких витиснути так і нічого не змогли. Спочатку з подачі Михайла Дячука-Ставицького Святослав Зубар не зумів переграти Юрія Шевчука, а у наступній атаці той-таки Шевчук виручив свою команду, парирувавши удар впритул від Василя Василіва. «Рух» за перший тайм хоч і створив більше, проте також не забив. Найбільше запам’яталася ефектна комбінація «Руху», коли в поперечину влучив Кікоть. В інших епізодах на висоті був воротар Назар Литвин який гасив усі пожежі, які виникали біля штрафного майданчика. Особливо це було тоді, коли Костик подавав штрафні з правого флангу.

У другому таймі гра особливо не змінилася. Єдина зміна була у тому, що кожен з гравців старався діяти максимально просто, аби не допустити помилку. «Рух» атакував більше, діяв гостріше, проте не більше того. Натомість «Бори» при кожній кращій можливості йшли в атаку. У складі гостей найактивнішими були Сергій Шафранський, Святослав Зубар та Михайло Дячук-Ставицький. Хоч і від цього тріо йшла найбільша небезпека, захисники «Руху» та воротар з усіма атаками справлялися.

Ключовими у матчі стали заміни від головного тренера «Руху» Романа Гданського, а особливо одна – поява на полі досвідченого нападника Олега Шептицького. На 83 хвилині «Шипа» і все вирішив. Після чудової флангової передачі від Кікотя Олег ввірався в штрафний майданчик і пробив у дальню від Литвина дев’ятку – 1:0. Президент «Руху» Григорій Козловський одразу погладив по голові головного тренера – Роман Гданський вгадав із заміною.

Часу, аби відігратися у номінальних господарів було небагато. Певні намагання це зробити команда Руслана Брунця подала, проте не більше того. «Рух» надійно закрив усі зони і довів матч до перемоги. Більше того, у деяких контратаках «жовто-чорні» могли навіть забити вдруге, однак чисельну більшість у контратаках «Рух» використовував на найкращим чином.

З фінальним свистком гравці «Борів» не були особливо засмученими. Знімати срібні медалі з грудей вони не поспішали – як не як команда дала справжній бій фавориту, показавши зуби, характер і волю до перемоги. Втім, перемогла та команда, досвіду у якої трішки побільше. Фраза переміг сильніший у цьому фіналі була справді актуальною.

P.S. Матч фіналу Кубка області «Рух» – «Бори» вперше у прямій трансляції показали одні з кращих спортивних та футбольних порталів України. Поєдинок відвідали близько двох тисяч вболівальників, що, мабуть, більше, аніж зазвичай ходять на домашні матчі «Карпат» у чемпіонаті Прем’єр-ліги. Принаймні так неодноразово жартували вболівальники на трибунах.

ФК «Бори» – «Рух» (Винники) – 0:1 (0:0)

ФК “Бори” Бориничі: Литвин Назар; Вербний Володимир (Грицик Руслан, 81); Михальчук Ростислав; Танечник Роман; Василів Василь (Денис Василь, 70); Волошин Ярослав; Лашин Олег (Цюпка Назар, 78); Павлів Остап (Підлісецький Олег, 59); Шафранський Сергій; Зубар Святослав; Дячук-Ставицький Михайло

Запасні: Брунець Руслан; Чачунь Роман; Cухій Андрій

“Рух” Винники: Шевчук Юрій; Романюк Віталій; Бойко Роман; Дмитрух Віталій (Гусаковський Юрій, 51); Баглай Андрій; Костик Богдан; Кікоть Андрій (Фурта Юрій, 90); Макар Володимир (Панасюк Олег, 90); Іванов Роман (Шептицький Олег, 58); Шацьких Максим (Сергеєв Сергій, 65); Омельченко Олексій

Запасні: Дяченко Олександр; Манорик Роман; Молоков Іван

Гол: 0:1 – Шептицький Олег, 83

Попередження: Танечник Роман, 24; Зубар Святослав, 52; Дячук-Ставицький Михайло, 66; Шептицький Олег, 83; Денис Василь, 84; Баглай Андрій, 89; Шевчук Юрій, 90+3

Стадіон “СКА. 2000 глядачів

Арбітр: Ярослав Біць

Асистенти арбітра: Юрій Ковальчук, Руслан Хомин

Резервний арбітр: Андрій Смольський

Делегат ФФЛ: Степан Понайда

GAL-INFO, 25 серпня