Ходорівська об’єднана громада фінансуватиме утримання бюджетних установ з 1 січня 2017 року


Ходорівська об’єднана територіальна громада з 1 січня 2017 року візьме на себе функції фінансування бюджетних видатків на утримання установ освіти, охорони здоров’я та культури.

Про це учора, 16 серпня, повідомив Ходорівський міський голова Олег Коцовський під час робочої зустрічі в Жидачівській райдержадміністрації за участю першого заступника голови РДА Василя Татарина.

У розмові взяли участь заступник Ходорівського міського голови Ольга Мельник, головний лікар Ходорівської РЛ Юрій Пушкар, головний лікар КУ «Жидачівська ЦРЛ» Богдан Бойчук, керівник апарату РДА, т.в.о заступника голови РДА Світлана Самсонова, начальник фінансового управління РДА Вікторія Вонсович та керівники галузевих структурних підрозділів.

Було зосереджено увагу на питаннях розвитку галузей освіти, культури та медичної сфери, на вирішенні питань соціального захисту населення. Мова, зокрема, йшла про підготовку шкіл до нового навчального року, здійснення заходів із реформування й оптимізації мережі установ освіти та медицини. Розглянуто питання бюджетного фінансування установ соціальної сфери, ремонту доріг, підготовки установ бюджетної сфери до роботи в осінньо-зимовий період.

Головний лікар КУ «Жидачівська ЦРЛ» Богдан Бойчук розповів про перспективу створення базових госпітальних округів.

Після завершення робочої зустрічі перший заступник голови Жидачівської РДА Василь Татарин та Ходорівський міський голова Олег Коцовський ознайомилися із станом організації заходів з підготовки установ бюджетної сфери до роботи в осінньо-зимовий період, реалізації мікропроектів та організацією ремонту доріг.

Нагадаємо, що Ходорівська ОТГ є найбільшою в Україні – об’єднує місто Ходорів і 41 село.

ZIK, 17 серпня