Ходорівчани перешкоджали незаконному вивозу лісу

Ходорівчани перешкоджали незаконному вивозу лісу

Вчора в ночі громадські активісти перешкоджали відправленню вантажних поїздів з 53 вагонами лісу, котрі стояли на станції Ходорів. Активісти писали, що ліс відправлявся на Румунію.

Вивіз лісу з Ходорова

Що ся діє на залізниці у ‪#‎Ходорів‬ з перших уст!
Львівщина. Глупа ніч. А ми з хлопцями досі пильнуємо, аби 53 вагони з колодами сосни раптово не зникли до світанку… На око це 1250 кубів ціною біля 3 мільйонів гривень! Усе в напрямку Румунії. На експорт.
Поліція приїхала – взяла пояснення і… поїхала. Мовляв, підстав для розслідування нема. Це ж нічого страшного, що супровідні документи на деревину приховують, а значна кількість кругляку взагалі – БЕЗ ЧІПІВ.
Начальник станції тупо втік. Ми зостались на одинці з проблємою.
Попередили ‪#‎СБУ‬ та пресу Львова. Як діють ‪#‎чорні_лісоруби‬ у масштабах України? Нахабно, самовпевнено, їм насрати на громаду, на Вас і з нами… Мусимо боротись самотужки!!! Чекаємо на підтримку.‪#‎Стоп_вирубка‬

Повідомив у своєму фейсбуці активіст Тарас Матвіїв

26 квітня Львівська хвиля повідомляла, що обласні депутати хочуть запровадити мораторій на 25 років на вирубку лісів львівщини.

Водночас Голова ОДА Львівщини Олег Синютка теж відреагував на ситуацію в Ходорові:

Сьогодні зранку побачив інформацію про те, що у Ходорові зловмисники намагаються незаконно вивезти ліс. Хочу сказати, що дав відповідне доручення керівництва управління СБУ та Національної поліції .
Особисто стежитиму, щоб були належні результати. Також хочу подякувати небайдужим активістам, які повідомили про це громадськість.