Факт і коментар: Толока на Зарудці – приклад для наслідування

Факт і коментар: Толока на Зарудці – приклад для наслідування

ФАКТ…

Нас, ходорівчан, дорослих і малечі, понад десять тисяч набереться, повнолітніх, свідомих і дужих – мабуть тисяч із сім. Не родина земляцька, а ціла армія, в якій кожен, якщо підніме на своїй вулиці порожню пляшку чи гілку, – всім не вистачить. Ті, хто засмічує, не підніме нісого. І байдужих, хитрунів, обмежених егоїстів теж немало. Вони щонайменше дратують своїми балачками про доброчинство, критиканством, а підтримки громадським ініціативам – ні на йоту. Такі просто осторонь загальних турбот.

Тому під час проведення місячника довкілля доводиться працювати буквально всім колективам міста саме за байдужих і хитрунів, які ще, дивись, і покепкують услід замість того, щоб хоч добрим словом підтримати тих, хто намагається і дбає про корисне і красу для земляків, свого міста…

Значні зусилля для підтримки належної чистоти і порядку на території міста прикладає комунальне підприємство «Ходорівське УКГ», вичищаючи прибудинкові території, парки, сквери, кладовища, вулиці, дороги, тротуари. Однак, для того, щоб прибрати кожен куточок нашого міста, не вистачає ні сил, ні коштів, ні техніки. Їм на допомогу 27 березня 2015 р. вийшли працівники ДП «Водоканал», організувавши толоку, щоб прибрати  гори сміття у лісосмузі в мікрорайоні «Зарудка».

Уздовж вулиць Львівської та Стрийської, територію колишнього ГРП в районі «Троянда» прибирали  працівники міської ради,  щоб належним чином підготуватися до Пасхи. Міська рада просить підприємства, школи, установи, організації та жителів міста взяти активну участь у заходах з благоустрою, привести до належного естетичного та санітарного стану власні  та прилеглі території. Тож зробимо вклад у благоустрій рідного міста разом. Адже чисто там, де не смітять. Зрештою, хто, як не ми самі, створюємо своє життя, свій добробут.

М. ЖОВТАНСЬКА.

ОФІЦІЙНИЙ САЙТ ХОДОРІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, 28 березня

… І КОМЕНТАР

Чимало справедливих слів прозвучало від автора допису на адресу громади міста. На жаль, доводиться констатувати той факт, що в Ходорові не в пошані, і це ще м’ягко сказано, всенародні заходи, спрямовані на наведення порядку на прилеглих територіях. А без них дуже важко привести бодай дещо до ладу. Натомість в інших населених пунктах толоки стали звичним явищем.

Ходорівці часто «козиряють» своїм ультрапатріотизмом. Претендують навіть чи не на звання «українського П’ємонту». А ось прибрати гідно міський цвинтар, особливо його стару частину в районі Стрілецької могили, де багато давніх, ще польських, поховань, і т.п., а відтак трава вище голови, – кишка тонка.

Або не полініться і проспацеруйте  до мікрорайону цукроварні. Побачите хащі біля колишньої комбінатівської їдальні. Мало що нагадує, що нещодавно там ще «веселив» перехожих слічний фонтанчик. А дещо далі, за колишнім клубом, натрапите на справжню «сельву». Тобто непролазні нетрі, які, очевидно, перекочували до нас з Південної Америки. Ну, точнісінько – район ріки Амазонки…

Хочеться з цього приводу звернутися також і до депутатів міської ради. За ними ж закріплені певні вулиці. Тому чи не варто вам, шановні обранці, перейтися по оселях тих, хто довірив вам представляти свої інтереси, і переконати народ у важливості спільних дій на своє ж благо? Хоча і громадським об’єднанням не гріх було б також долучитися до подібної агітації.

Мабуть, уже «пробив» найвищий час взятися всім разом за наведення елементарного порядку, щоб перед внуками не було соромно, як і перед гостями нашого містечка!..

Факти відслідковує і коментує Люба КУЛИНИЧ.