Багатостраждальна вулиця Богуна, або, повертаючись до надрукованого


Нещодавно, коли ми піднімали на своїх шпальтах тему вкрай нездалих ходорівських доріг, згадували і про «нещасну» вулицю Богуна, що розташована відразу при в’їзді в місто зі сторони Жидачева. Коротенько нагадаємо суть проблеми.

Відколи товариство з обмеженою відповідальністю «Дунапак-Україна» почало використовувати цю вулицю у своїх цілях, відтоді її мешканці втратили спокій.

Днапак

Страхітливий гуркіт від сновигання велетенських «фур», після якого віконні шибки не те, що деренчать, а й тріскають, а крім цього неймовірна курява, яку вони здіймають, набили вже оскому усім без винятку «богунам». Можливо, все це відчувалося б менше, якби було нормальне асфальтове покриття. Так ні: баюра на баюрі, за якими наступна баюра.

Хтось здогадався зафіксувати за допомогою годинника, скільки часу витрачає вантажівка на те, щоб подолати невеличку дистанцію завдовжки 300-400 метрів від перехрестя з вулицею Стрийською до колишньої їдальні бурякопункту. Скільки б ви думали? В середньому 15 хвилин!..

Так ось, щоб не бути голослівними, маємо на меті показати знимки, що наявно демонструють цілісну картину. Зроблені вони у вересні, себто, як мовиться, «свіжесенькі». До того ж «цикнули» вулицю удосвіта, коли руху ще нема.

Boguna-1 Boguna-2

Та ця картина ще не повністю відображає ситуацію. Можна собі лише уявити, що твориться тут, коли ідуть дощі…

… І КОМЕНТАР

«До відновлення доріг треба залучати підприємства, які їх знищують, – про це 1 жовтня цього року заявляв народний депутат України Михайло Блавацький під час програми «Вечір у Львові» на ТРК «Львів». «На жаль, за останній час стан доріг на Львівщині суттєво погіршився…», – констатував також обранець.

Файна, як на нас, ідея, проте в ходорівському варіанті є ще й «підводні течії». Ходять чутки, які оприлюднюють працівники «Дунапаку», що їхнє керівництво пропонувало міській владі (невідомо, щоправда, чи теперішній, чи попередній) відремонтувати за свій кошт цей невеличкий кусничок від споруджуваного храму рівноапостольних Володимира та Ольги до колишнього бурякопункту. На що отримало зустрічну пропозицію: ви нам дайте гроші, а ми й без вас упораємося. «Дунапаківці» на таке не погодилися, запідозривши, що значна частина коштів, як це у нас здебільшого і буває, може піти «наліво»…

Тим не менше, мешканцям вулиці Богуна від цього «ні зимно, ні спекотно». Як терпіли незручності, так і терплять надалі. То, може, настав час поставити це питання більш кардинально? Адже фактично проблема «виссана» з пальця. Є бажаючі відремонтувати вулицю, але нема доброї волі й спільної думки. Невже потрібно вдаватися до рішучих заходів, наприклад, пікетів і т.п.?..

Любомир КАЛИНЕЦЬ.