Кафе “Магнат”

Кафе “Магнат”

Анонімно.

Ходорівське кафе «Магнат». Блискітки на стінах, великий телевізор, м’які крісла, відвідувачів майже нема. Сиджу за столиком , справа від мене сидять семеро молодих жіночок і активно щось обговорюють. Прислухаюсь – мова йде про організацію випускного вечора. З того, що поглядають на годинник і на двері, зрозумів, що ще когось чекають. Мабуть, це мами майбутніх випускників. Одна з них встає і підходить до прилавка – щось, мабуть, замовляла. Тут до них підходить чоловік років 50-55 і починає з ними розмову не дуже приємним тоном.. Склалось враження, що він був напідпитку. Стало цікаво. Почав і я прислухатись. Виявляється – це власник цього кафе (він про це тим жіночкам голосно сказав). Почав про те, що вони тут випускний не справляють, а видатки рахують, і що вони тут не одні. Жінки здивовано глянули на нього. Одна з них запитала чому до них не підійшов офіціант. Власник сказав, що тут офіціантів нема. Жінки здивовано переглянулись. Друга каже: «Ми поки-що замовили чай і чекаємо на інших. А що сталося? Чому Ви кричите до нас?» І тут на моє велике здивування власник каже : «Як вам щось не подобається – йдіть десь в інше місце». Жінки між собою переглянулись так і не почувши в чому річ, а власник відійшов до прилавка. Нарешті дівчина принесла замовлений чай. Одна з них попросила принести рахунок. Я подумав, що це буде чек-бук, а то виявився кусок паперу, зі зворотної сторони вже густо чимось списаний (я сидів недалеко і мав можливість бачити).
Я вже не відволікався від даної сцени і думав що буде далі. Став прислухатись до жінок. Чулося обурення, котрась з них по телефону сказала мабуть тим, кого чекали, що вони з Магнату вже йдуть. Всі семеро зібрались, одна з них віднесла на прилавок власнику гроші за чай і обтріпаний «чек», голосно подякувала і всі чемно вийшли.
Важко було не помітити незадоволення жінок, які мали плани не тільки на чай в Магнаті, але і на вечерю при обговоренні організаційних моментів, і на святкування випускного.
Мені доводилось працювати за кордоном в кафе-барі. Там такого нема! Клієнта там цінують, до клієнта чемно вітаються і приємно ввічливо розмовляють, а не виганяють із залу. Прикро було це бачити. Тим більше, власник – мужчина, а вони – жінки, відвідувачі його закладу.
Я був проїздом в Ходорові. Інцидент в кафе з власником і тими жінками залишив неприємні враження. Шкода…..