«О, зоре. чому єси бунтар?» — Зустріч із письменником-перекладачем Олесем Дудином


14 жовтня у День Пресвятої Покрови в Піддністрянському НВК відбулась особлива зустріч учнів 10-11 класу із поетом, перекладачем безсмертних сонетів Вільяма Шекспіра та автором книг «Поет іБезмір», «Всевишній Космос» Олесем Дудином.

«О, зоре. чому єси бунтар?» — Зустріч із письменником-перекладачем Олесем Дудином
«О, зоре. чому єси бунтар?» — Зустріч із письменником-перекладачем Олесем Дудином

Учні прочитали поему О. Дудина присвячену Т. Г. Шевченку: «О, зоре, чому єси бунтар?» Твоя душа – не каземат брехні й неправди» із книги «Поет і Безмір». Сама зустріч приурочена 200-літтю з дня народження великого генія українського народу Тараса Шевченка. «Вогняна поезія Шевченка – Прометея за своїм поетичним складом дуу – є не тільки ви-
разом не так далекого минулого, а й по-особливому в своїх образах, переливах думки стосується теперішнього часу та буде поза всякими сумнівами моральним висловлюванням прийдешніх віків. Шевченко виступає як Гомер новітніх часів і залишається таким могутнім, правдивим, безмежно чесним у всіх своїх проявах. Його гасло: «Караюсь, му-
чусь, але не каюсь» стали повсякденним набутком багатьох поколінь української нації.

Його не відокремиш від духу України і українців. Він був і буде в різночасні розвитку Української духовної держави незаперечним поштовхом до дії, супроти всякої нечисті на своїй землі», зазначив у своєму виступі Олесь Дудин.

Автор подякував організатору зустрічі заступнику директора з виховної роботи Людмилі Хлопоніній-Зубрицькій, педагогам та учням за таку змістовну та цікаву зустріч. «Слово Шевченкової думи, поезії будитиме нарід до спротиву всіляким ворожим потугам, кликатиме та підніматиме до боротьби за свою державність за право бути в числі провідних націй у світі», зазначив на завершення гість.