Звітний концерт Ходорівської дитячої школи мистецтв

Звітний концерт Ходорівської дитячої школи мистецтв

Навчання музиці дітей – найголовніше завдання педагогічного колективу Ходорівської дитячої школи мистецтв. Педагогічний колектив робить все можливе, щоб навчити дітей прислуховуватись до пульсу життя, адже мистецтво є однією з форм відображення його динаміки, а не тільки орієнтиром у пошуку вічних цінностей.

28 травня у Палаці культури відбувся звітний концерт Ходорівської ДШМ — найважливіша та найвідповідальніша подія для учнів школи, їх батьків та викладачів. Свято живої музики вела С.Добровольська. Програма концерту складалася з яскравих вокальних, інструментальних творів, хореографічних композицій.

Директор школи Г.Вавричин підвів підсумок 2016-2017 навчального року: розповів, що на шістьох відділах здобувають 18 спеціальностей 345 учнів, 48 вихованців брали участь у різноманітних обласних та міжнародних конкурсах, 40 з них стали дипломантами І-ІІІ ступенів. Переможцям, лауреатам конкурсів та їх наставникам Г.Вавричин та Н.Кухарська вручили нагороди.

Останні настанови вчителів, сльози розчулених батьків — таким запам’ятався звітний концерт вісімнадцятьом випускникам школи мистецтв, які протягом років не тільки вчились розуміти музику, а й виховували у собі естетичний смак, вміння відокремлювати високе мистецтво від недосконалого виконавства. Від імені батьківського колективу Г.Ковтало подякувала педагогам за плідну працю – виховання нового сучасного покоління музикантів, які з гідністю і надалі будуть розвивати українське музичне мистецтво. Наймолодші учні вітали випускників віршованими рядками.

Звучала світова класика і джаз, твори сучасних композиторів, народні пісні. Кожен номер відзначався оригінальністю, професійністю виконання. Гучними оплесками глядачі зустрічали капелу бандуристів «Ходорівчанка» (кер. О.Вавричин), дитячий оркестр народних інструментів (кер.Т.Качор), дитячий хор (кер.О.Гатала, концертм. О.Когут).

Зачарувала присутніх неповторна виконавська майстерність лауреатів і дипломантів ІІ Всеукраїнського конкурсу «Франкове підгір’я» – фортепіанного ансамблю у складі М.Пізь та М.Горачик (викл. У.Гульцьо, Г.Кобільник), ансамблю баяністів-акордеоністів (кер.І.Афтаназів), тріо бандуристів у складі М.Павлишин, А.Гопак та М.Юрчак (кер.І.Шемечко), інструментального тріо у складі А.Вароді, Т.Петрів та Р.Католи (дипломанти обласного конкурсу інструментальних ансамблів кер.О.Афтаназів).

Глядачі насолоджувались музикою ансамблів скрипалів (кер.Н.Руда, концертм. С.Добровольська) та гітаристів (кер.М.Презлята). Серця присутніх полонили вокальний ансамбль «Веселкові барви» (лауреати Всеукраїнських конкурсів «Співаймо канон» та «Франкове підгір’я», кер.О.Гатала), октет духових інструментів (дипломанти обласного конкурсу інструментальних ансамблів, кер.О.Баковський).

На високому професійному рівні прозвучали музичні твори у виконанні вихованців школи мистецтв Н.Костура (дипломант конкурсу «Франкове підгір’я», викл.О.Баковський, концертм. М.Шевчук), І.Кутної (лауреат конкурсу «Франкове підгір’я» та дипломант ІІ ступеня обласного конкурсу виконавців на бандурі, викл. О.Вавричин), А.Вароді (лауреат обласного конкурсу виконавців на струнно-смичкових інструментах, викл. М.Угріновська, концертм. Г.Кобільник).

Проникливо прозвучала вокальна композиція «Над землею тумани» у виконанні М.Сиротюк (викл. І.Шемечко).

Запам’ятався всім виступ учнів хореографічного класу. Вдало переплелись з вокальними та інструментальними композиціями танці «Гопак» (викл. Л.Семчій) та «Полонез» (викл. Г.Кадюк). У фойє Палацу культури була розміщена виставка робіт учнів мистецького відділення (викл. Г.Романів).

Із словами вдячності до педагогічного колективу, вихованців школи та батьків звернулась керівник відділу культури Ходорівської ОТГ Х.Кисіль. Вона висловила надію, що таланти Ходорівщини у майбутньому будуть розвивати українське музичне мистецтво і вручила грамоту директору та викладацькому колективу Ходорівської ДШМ за багаторічну сумлінну працю.

Звітній концерт Ходорівської школи мистецтв вкотре засвідчив, що учні і випускники мистецького навчального закладу – талановиті артисти, яскраві особистості. Слухачі отримали велике задоволення від піднесеної атмосфери концерту та високого виконавського рівня юних митців.

Ярина МОЧАРСЬКА.

ХОДОРІВЩИНА, 6 червня