Жителі Жидачівщини не стоять осторонь і як можуть допомагають українським військовим, наближаючи перемогу


Небайдужі люди, колективи шкіл району й навіть діти в дитячих садочках відгукнулися на прохання волонтерів і допомогли сплести маскувальні сітки для 1-ї Чернігівської танкової бригади.

Загалом для 12 танків сплетено білі маскувальні сітки, що вже передані на передову, – повідомив організатор волонтерської підтримки Володимир Гаврон. Це стало можливим завдяки учням і педагогічним колективам Вовчатицької ЗОШ (2 шт.), Ходорівської ЗОШ № 1 (1 шт.), Ходорівської ЗОШ № 2 (2 шт.),  Ходорівської ЗОШ № 3 (1 шт.), Вербицької ЗОШ (2 шт.), Жидачівської ЗОШ № 2 (1 шт.), дошкільнятам та вихователям Ходорівського дитячого садочка „Вишеньки” (1 шт.), колективу Жидачівської районної ради (1 шт.).

„Крім цього, для інших цілей плели менші сітки учні і вчителі Жидачівського НВК, Вовчатицької ЗОШ, Жидачівської гімназії ім. О. Партицького та Рудянської ЗОШ. Загалом 4 маскувальні сітки, а це безпека наших військових. Маскувальні сітки, а ще продукти, буржуйки, теплі речі двома великими бусами, відправили бійцям на передову”, – додав Володимир Гаврон.

Днями з м. Щастя повернулася інша група волонтерів Жидачівщини. Два мікроавтобуси, вщерть наповнені передачами для бійців, цього разу виїхали на схід з Жидачева та Стрия. Наші волонтери відвідали військових у Лисичанську, Новоайдарі, Сєвєродонецьку, с. Капітаново. Окрім продуктів харчування, дя бійців, які дислокуються у згаданих містах, відвезли термобілизну, маскувальні сітки, адресні посилки.

Зібрати необхідні речі допомагають небайдужі люди, зокрема, шкільний колектив Ходорівської ЗОШ № 3 (овочі, маскувальні сітки, сухі борщові набори). Жителі з різних сіл Жидачівщини, зокрема, Облазниці. Антонівки, Смогова, Млиниськ, Корналівки, Володимирців, Подорожного, Сулятич, Монастирця, Рогізна, Бережниці, Буянова, Старого Села, Дубравки, Протіс, Лискова, Зарічного, Корчівки, Сулятич, Новошин, Турад, смт. Журавна, передали продукти, консервації, теплий одяг.

Не стояли осторонь, а всіляко допомагали поїздці сільські голови Степан Федан, Володимир Ємець, Юрій Ольшанецький, Василь Семчишин. На заклик волонтерів відгукнулися: колектив Антонівської школи, підприємці з Гніздичева та Журавна. Долучилось до збору й ПАТ „Кохавинська паперова фабрика”.

Велику партію надзвичайно потрібних речей для солдатів та військових медиків передали українці з м. Сіракузи, що в штаті Нью-Йорк США. Жителі цього міста разом із пластунами та місцевими священиками зібрали і передали через Романа Волицького 38 ящиків гуманітарної допомоги: там і термобілизна, і рукавиці, шапки, шкарпетки, різноманітний медичний інвентар для поранених, медикаменти, медичний одяг. Все це волонтерами передано за призначенням.

Фінансову допомогу надали жителі Монастирецької сільської ради, які зібрали 3750 грн., та жителі с. Тернавки – 1150 грн.

Наші військові, які і день і ніч стоять на захисті України, потребують постійної допомоги і моральної підтримки. Тому волонтери Жидачівщини не засиджуються у теплих домівках, а знову готуються вирушати в дорогу.

Волноваха – Касьянівка – Сартана – Маріупольський аеропорт – це далеко неповний перелік місць, звідки днями повернулися ще одна волотерська група Жидачівщини: Василь Балян, Зеновій Казимирів, Назар Татумир. Більш як 3 тисячі кілометрів небезпечного й важкого шляху долали не даремно, доставивши все, що передали небайдужі жителі Жидачівщини: продукти, теплий одяг, бушлати, балаклави, рукавиці, взуття.

Споряджав волонтерську групу шкільний колектив Ходорівської ЗОШ № 1, який майже повністю завантажив один із мікроавтобусів. Також допомогу надавали Галина Кравець, Володимир Шевчук, працівники Народного дому м. Ходорова. З Новосільців постійно передають овочі, у заправці мікроавтобусів сприяє Микола Томін.

Це далеко не повний перелік тих благородних справ із підтримки Української армії, до яких долучаються громади практично всіх населених пунктів Жидачівщини, представники духовенства, депутати місцевих рад, підприємці, керівники установ та підприємств району.

Народний часопис Жидачівщини „Новий час” та редакція районного радіомовлення постійно інформують громадськість про організацію в районі волонтерської підтримки Української армії.

САЙТ ЖИДАЧІВСЬКОЇ РДА, 10 лютого