Юні спортсмени Жидачівщини здобули найвищі сходинки міжнародного дитячого футбольного турніру «Копа Сан Вісенте» в Іспанії

Юні спортсмени Жидачівщини здобули найвищі сходинки міжнародного дитячого футбольного турніру «Копа Сан Вісенте» в Іспанії

Footbol-1Нещодавно юні футболісти Жидачівської ДЮСШ (в яку входять і вихідці з Ходорова) взяли участь у традиційному міжнародному дитячому футбольному турнірі «Копа Сант Вінсент», організатор якої німецька спортивна компанія «КОММ МІТ-Адідас Інтернаціонал». Цьогорічні змагання відбулися на побережжі Іспанії 3-9 жовтня. Участь у них взяли представники семи країн.

Жидачівщину представляли дві футбольні команди: вікова група 9-10 років та спортсмени 12-13 років (тренери – Йосип Витак та Володимир Сапуга). Молодші футболісти змагалися з чотирма суперниками з Іспанії та Німеччини і, набравши у загальному підсумку 10 очок, стали одноосібними лідерами у своїй віковій категорії, впевнено виборовши перемогу.

Увага як ніколи була прикута до українських команд. Вони вирізнялися від  усіх не тільки своєю грою, а й групою підтримки з батьків. Їх вишиванки, віночки, українські прапори щодня милували око впродовж турніру. Наполегливість і стійкість, спортивний характер дали результат. Двічі лунав Державний Гімн України, коли вручали найвищі нагороди.

Команда старших футболістів Жидачева посіла почесне друге місце у своїй віковій групі.

Кращими гравцями серед молодших спортсменів на міжнародному турнірі визнано також жидачівців – кращий бомбардир турніру Юрій Чуба (7 голів), кращий воротар – Мар’ян Бац.

Команда переможців отримала кубок турніру, а гравці – медалі.

Юні спортсмени Жидачівщини повернулися  не лише з великою перемогою, але й чималою кількістю позитивних вражень від поїздки. Адже в Іспанії вони мали нагоду похлюпатися у теплому Середземному морі та поніжитися під лагідним сонечком, а це ще одна можливість дитячого відпочинку й оздоровлення. Крім того, була нагода побувати на найбільшому стадіоні Барселони, де тренується ФК «Барселона».

Footbol-2

Завдяки Міжнародному турніру школярі побували й в інших країнах Європи. У Празі (Чехія) футболісти зіграли товариський матч з ФК «Славія», а по дорозі додому відвідали Париж (Франція), Флоренцію (Італія) та Відень (Австрія). Така поїздка тривала – з 30 вересня по 14 жовтня.

ОФІЦІЙНИЙ САЙТ ЖИДАЧІВСЬКОЇ РДА, 30 жовтня

 

http://zhydachivrda.org.ua/?page=news&nid=7074