Відійшов у засвіти заслужений вчитель України Степан Кобильник…


На 85 році життя відійшов у вічність Степан Федорович Кобильник.

Народився покійний у знаменний для кожного українця день – 24 серпня, за шість десятиліть до проголошення незалежності України – 1931 року, у національно свідомій українській селянській родині у мальовничому селищі міського типу Меденичі Дрогобицького району.

Обравши професію вчителя української мови і літератури, після закінчення Меденицької середньої школи вступив на філологічний факультет Дрогобицького педагогічного інституту. Трудову діяльність у Ходорові С.Кобильник розпочав як вчитель української мови і літератури у вечірній школі.

Десятиліття свого життя (1967-1977рр.) Степан Федорович присвятив Ходорівській восьмирічній школі №3 (тепер – Ходорівська ЗОШ 1-111ст.№3 ім. Героя України Романа Точина), де тривалий час (1967-1973рр) працював завучем, згодом очолив учнівський і педагогічний колективи (1973-1977рр.) цієї школи. Понад два десятиліття до виходу на пенсію у 1998 році був заступником директора Ходорівської середньої школи №2 (тепер – Ходорівська ЗОШ 1-111ст. №2).

С.Кобильник був вимогливим до себе і своїх учнів, чим заслужив велику пошану та набув вчителів-послідовників української мови та літератури у школах міста та околицях.

Проводив учнівські вечори, зустрічі із видатними письменниками, стараючись прищепити учням любов до рідної мови – закликав уникати русизмів та діалектів у розмовній мові.

Користувався заслуженим авторитетом серед батьків та учнівської молоді.

Педагогічний та учнівський колектив Ходорівської школи 1-111 ступенів №2 глибоко сумує з відходу у вічність свого наставника, доброго друга, заслуженого вчителя України Степана Федоровича Кобильника. Пам’ять про нього залишиться у серцях його учнів, колег, товаришів на багато років.

Вічна йому пам’ять.

ХОДОРІВЩИНА,