Відео з Романом Точином на Майдані 20 грудня


Андрій Піддубняк виклав відео де він спілкувався з Романом Точином 20 грудня.

— Яка в вас мотивація виходу на майдан?
— Зміна влади. Зміна, знищення корупційного уряду, того всього що нас оточує на даний момент.

— А давно ви тут?
— З першого числа.

— А звідки ви?
— Львівська область, місто Ходорів.

— То які перспективи ви бачите на сьогодні, 20 число грудня.
— Перспектив поки що таких радикальних не бачу. Наразі все хочемо мирним шляхом, щоб воно в якихось рамках конституційного ладу відбувалося. Але трошки той процес затягується.

— Готові стояти до Нового Року?
— То що готові стояти, то нема питань. Чи готові наші сім’ї там нас чекати. Бо ми стоїмо безкоштовно, мені ніхто не дає грошей. Я будівельник і заробляю лише своєю працею. Хоч зараз під свята воно виходить так само по собі, що ми ще можемо якийсь час віддати себе.

— То як був би сезон то менше б вас тут було?
— Ну як, як був би сезо, я все одно б віддав свій час. Була помаранчева революція раніше, теж я віддав дві неділі, а тут вже більше як дві неділі. Третя неділя якраз пішла.

— Поки не збираєтесь їхати?
— Поки що не збираємось.

— Як вам тут живеться, де ви живете?
— Перший тиждень жили тут на Майдані, на підлогах. То Профспілки, то Жовтневий. Де була можливість. Спали по півтора години… Ходили в наряд на КПП. А вже пізніше написали таку об’яву і нас місцеві києвлянки прихистили.Такі старші пенсіонерки взяли додому.

— Да, скажіть що пенсіонерки, бо дружина буде хвилюватись, що киянки якісь там взяли
— Нічого страшного. Дружина сьогодні сюда приїхала і тут немає нічого скривати. Сьогодні приїхала сюда мене підтримати. Дочка приїжджала старша одної неділі, другої. Менша не приїжджає, бо астматик, дружина теж астматик, але на день приїхала, підтримає. Астматик, я маю на увазі що їй не можна переохолоджуватись.

— Якісь буремні події вже припадали на вашу голову?
— Та були, наприклад, вчора що прийшли реіонали, ми ж не знали з якою ціллю вони прийшли. Вони абсолютно миролюбиво були настроєні. Прийшли, принесли подарунки. Прийшлось навіть втихомирювати нашу сторону, бо ті нам кинули подарунки, а наші, разом з подарунками могли кинути камінь. Прийшлось навіть ту людину виводити, забрати щоб небуло конфліктної ситуації. А так загалом всьо нормально. Було що розібрали нашу першу барикаду, то тепер є нова більш потужна, більш надійна. В нас були російськ медіа і ті що під час революції були в Єгипті. Вони розказували, що єгиптяни, навіть на 10 відсотків не можуть зрівнятись з нами, нашими барикадами. Я кажу, то може через те, що в них снігу нема. В нас основний матеріал був сніг.