В Залісках обвалилася частина мосту через Дністер

В Залісках обвалилася частина мосту через Дністер

23 березня, о 17.25 на автодорозі М-12 Стрий-Тернопіль-Знам’янка біля с. Заліски Жидачівського району Львівської області сталося руйнування частини мосту через р. Дністер. Протяжність руйнування – 24 м, ширина – 2 м.

На місці надзвичайної події невідкладно було проведено виїзне, позачергове засідання районної комісії з ТЕБ та НС за участю керівництва РДА, представників Жидачівська ДРП філіїї «Дрогобицький райавтодор», структур ДСНСУ правоохоронних органів.

За словами начальника Жидачівського ДРП філія «Дрогобицький райавтодор» Євгена Бойчука, обвалилась частина пішохідної ділянки з перилами.

«Несучі балки проїжджої частини не пошкоджені. Конструкції мосту потребують експертної оцінки до визначення наступного алгоритму дій», – зазначив посадовець.

Оглянувши місце надзвичайної події та заслухавши інформацію з обговорюваного питання, районна комісія з ТЕБ та НС зобов’язала начальника Жидачівського ДРП філія «Дрогобицький райавтодор Є.Бойчука: терміново огородити аварійну ділянку мосту; звернутись в службу автомобільних доріг у Львівській області з метою обстеження стану конструкцій мосту для визначення алгоритму невідкладних робіт з відновлення аварійної ділянки; встановити дорожні знаки для забезпечення об’їзду аварійної ділянки дороги.

Начальникові Жидачівського відділеня Стрийського відділу ГУНП у Львівській області В. Черепущаку доручено забезпечити чергування особового складу з обох боків мосту; заборонити проїзд транспорту на даній ділянці дороги до отримання позитивної експертної оцінки проїжджої частини мосту; заборонити доступ сторонніх осіб до місця обвалу пішохідної частини мосту; забезпечити об’їзд даної ділянки дороги.

Керівники автотранспортних підприємств (Миколаїв АТП, ПП «Транс-Спорт», Жидачів-Автотранс) мають забезпечити здійснення висадки пасажирів перед мостом через р. Дністер біля с. Заліски, проїзд пасажирського транспорту проводити без пасажирів.

Начальникові Жидачівського РВ ГУ ДСНС України у Львівській області доручено організувати чергування особового складу та необхідної рятувальної техніки в с. Заліски для надання допомоги населенню та сполучення з іншими населеними пунктами.

Сектор з питань цивільного захисту РДА буде забезпечувати проведення цілодобового моніторингу ситуації на автодорозі біля с. Заліски, інформаційну взаємодію членів комісії ТЕБ та НС та терміновий збір у будь-який час, в разі необхідності,

ZIK, 24 березня