Урок пам’яті УПА


Незвичний урок провели в Ходорівській ЗСШ №3 для учнів 6 –го класу. З нагоди 71-ї річниці створення УПА, 16 жовтня до школярів завітав голова Товариства пошуку жертв війни «Пам’ять» Володимир Гаврон з помічником Романом, щоб розповісти дітям про Українську повстанську армію.

Урок пам’яті УПА

«Це унікальна можливість та спосіб познайомити дітей з нашою історією, з героями рідного краю. Продемонструвати за допомогою фотографій зовнішній вигляд повстанців, побут, зброю. Це була цікава подорож в героїчне минуле. Найважливішим для мене є зацікавленість дітей. Зараз молодь важко чимось здивувати, але сьогодні я приємно вражена. Діти ставлять запитання, уточнюють деталі, всі чекають черги щоб потримати в руках зброю, це величезний плюс – значить ми справились з поставленим завданням» — розповідає класний керівник 6- А класу Олена Корецька.

«Це не перший урок такого плану. Але сьогодні мене здивували запитання дітей. Вони розповідали уривки фільмів, які бачили про УПА та перепитували чи таке можливо, уточняли умовні позначення на фотографіях. Менших дітей потрібно в більш показовій формі знайомити з історією. Сподіваюсь вони багато запам’ятали та зрозуміли» — ділиться враженнями Володимир Гаврон.