Українська пісня – в «третій» школі


Пам’ятаєте прегарну легенду? Зібрав Господь Бог діток з усього світу перед Різдвом, щоб подарунки їм роздати. Маленьким німцям подарував точність і пунктуальність, якою вони прославилися на весь світ. Французьких діток нагородив гостинністю та люб’язністю. Маленьким італійцям вручив напрочуд мелодійну мову, якою вони й пишаються поміж інших. Всіх діток обдарував Всевишній. І вони відійшли, радіючи.
Аж ось у куточку Творець запримітив дитинча, яке сором’язливо опустило долі очі й не насмілилося підійти до Нього. Зрозумів, що не дав подарунка цій дитині. Задумався на мить і враз спалахнули радістю Його очі. Покликав маля і подарував пісню – пречудесну, натхненну, радісну.

Українська пісня – дар, цінніший понад усі інші. Ще з сивої давнини ми гордимося нею і возвеличуємо…

Ось і 22 жовтня в загально-освітній школі №3 відбувся вечір української пісні, підготовлений учнями 7-А класу. Присутні в актовому залі мали нагоду насолодитися нашими чарівними пісенними творами у виконанні як окремих виконавців, так і ансамблів. Не міг залишити байдужими спів Лілі Яцишин, Вероніки Гордай, Дарини Данилко, Анастасії Харчос, Тетяни Піняк, Олі Манишин. Остання ще й сольно виконала дві пісні – «Мамина сорочка» та «Україна».

Також лунали вірші про українську пісню, її чар і мелодійність. А для всіх бажаючих було проведено караоке. Безперечно, цей цікавий захід не відбувся б без чіткого керівництва наших учителів – Анни Володимирівни Никифорової та Романа Володимировича Неїжмака. Приємно, що й дирекція школи не обійшла нас своєю увагою.

Як висновок: усі учасники вечора наочно продемонстрували, що пишаються нашими піснями, люблять їх і радо співають. І будуть це робити й надалі.

Ольга МАНИШИН, учениця ЗОШ №3