У світі шахів. Дитячий шаховий фестиваль

У світі шахів. Дитячий шаховий фестиваль

шахи

У приміщенні шахового клубу Ходорівської школі. №1 відбувся другий дитячий шаховий фестиваль за участю 13 навчальних закладів Ходорівської ОТГ, приурочений до Міжнародного дня шахів. Юні шахісти в турнірах різних вікових груп, окремо серед юнаків та дівчат, виборювали 29 призових місць.

Переможцями турнірів стали: В.Закорчемний, Б.Терлак, В.Терлак, М.Деркач, М.Савка

(Ходорів), Д.Люшненко, А.Стах (Отиневичі), М.Паздерська (Грусятичі), А.Лушпак (Городище).

Другі місця здобули: А.Сиротюк, В.Проців, І.Завада (Вовчатичі), А.Добруник (Дев’ятники),

М.Морохівська (Ходорів), М.Барнась, С.Голівчак, М.Шолубко, М.Заставна (Отиневичі).

Третіми були: А Гураль, М.Іваніцька, М.Антоник (Отиневичі), Д.Лесів, Р.Філіповський (Ходорів), В.Верес, О.Паздерська (Грусятичі), Б.Кузик (Заліски), М.Стахів (Бортники).

Переможці і призери усіх турнірів та наймолодші учасники змагань нагороджені грамотами та медалями. Грамотами відзначили і керівників шкіл, вчителів та батьків, які долучилися до цього свята. шаховий турнір відбувся за сприяння Ходорівської міської ради.

Ходорівчани втретє здобули кубок району з шахів

Щорічний традиційний кубок району з шахів, присвячений Дню Незалежності України,

відбувся 20 серпня у шаховому клубі ЗОШ 1-111ст.№1 міста Ходорова. У змаганнях взяли участь шість команд – у кожній по п’ять учасників. На правах господарів ходорівчани

виставили дві команди, в тому числі – ветеранів. Боротьба велась за швейцарською системою – у вісім турів по дві партії у кожному. Кожному учаснику відводилось на першу партію 15хв., на другу – 5 хв.

У результаті напруженої боротьби перше місце, набравши 49 очок, заслужено здобула

команда Ходорова. Честь міста захищали: Д.Ратич, Ю.Лешко, Т.Григорян, М.Федоришин,

В.Тягун. Відставши на 4,5 очка, друге місце посіла команда Рогатина, яку очолює кандидат в майстри спорту Є.Трушак. Крім нього за команду Рогатина виступали: М.Людкевич, В.Головко, М.Семаль, П.Кухта. На третьому – ветерани Ходорова: Б.Лешко, В.Ковтало, В.Турчин, В.Терлак, О.Гулей, З.Пшик. Наступні місця посіли: Гніздичів, Любша та Жидачів.

В особистому заліку перше місце зайняв Є.Трушак (Рогатин), друге – А.Кобрій (Гніздичів), третє – Д.Ратич (Ходорів), четверте – Ю.Лешко (Ходорів), п’яте – І.Березовський (Любша), шосте – І.Пиріг (Гніздичів).

Усі призери в особистому заліку, а також команди та їх учасники нагороджені грамотами та грошовими преміями. Перехідний кубок району з шахів назавжди залишиться у Ходорові,
оскільки команда Ходорова втретє поспіль його здобула.

Змагання відбулись за сприяння та фінансової підтримки Ходорівської
міської ради. Шахісти вдячні директору Ходорівської ЗОШ №1 за надані приміщення.

Олег ГУЛЕЙ.

ХОДОРІВЩИНА, 29 серпня