У Новосільцях Ходорівської громади вщент зруйнована дорога: автобус зупиняється на околиці села


24 лютого в залі засідань Жидачівської РДА відбулося засідання районної комісії з ТЕБ та НС, на якому розглянули критичну ситуацію, що склалася у с.Новосільці Ходорівської ОТГ у зв’яку із зруйнуванням дороги.

Розпочинаючи засідання, перший заступник голови Жидачівської райдержадміністрації Василь Татарин інформував, що 23 лютого він побував із робочою поїздкою на території населених пунктів Ходорівської ОТГ, де ознайомився із станом доріг. За словами посадовця, в період різкого перепаду температури повітря, відлиги й потепління дорожнє покриття зазнає руйнування й на окремих ділянках стан доріг критичний. У с. Новосільцях на ділянці близько 2 км дорожнє покриття практично зруйнувалося після потепління. Цією дорогою в даний час можна пересуватися тільки важкою технікою, маршрутні автобуси зупиняються на околиці села.

Василь Татарин зауважив, що в ситуації, яка склалася в с. Новосільцях, необхідно вживати невідкладних заходів для забезпечення належного транспортного зв’язку із населеним пунктом. З цією метою узгоджено рішення про необхідність чергування в с. Новосільцях важкої техніки районних структур ДНС й вирішення питань приведення в належний стан автодороги в цьому селі. Для проведення невідкладного ремонту дороги потрібно більше 1 тис. куб м гравію.

Для вирішення цих питань буде задіяно дорожні служби району, місцеві господарюючі суб’єкти, управління водних ресурсів, керівництво Ходорівської ОТГ. Необхідна підтримка облавтодору.

Схвалено пропозицію щодо створення на території району резервних запасів гравію, які можна  було б оперативно використати в ситуаціях, подібних до тієї, що склалася в с. Новосільцях.

ZIK, 24 лютого