У музеї «Жидачівщина» відкрилася художня виставка


2 листопада, о 12 год., у приміщенні музею „Жидачівщина” (м. Жидачів, вул. Міцкевича,2) відбулося відкриття виставки робіт відомих художників України – Зеновія Кецала (уродженця Добрівлян, який деякий час мешкав у Ходорові), Володимира Патика (уродженця Чорного Острова, котрий навчався в Ходорові), Євгена Манишина та молодих митців Жидачівщини.

Виставка триватиме до кінця року й буде доступною для відвідування кожної суботи та неділі. У її відкритті взяли участь представники районної і міської влади, громадськості району та керівництво Львівської Національної галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького, філією якої став нещодавно відкритий музей.

У церемонії відкриття художньої виставки взяли участь: Ларися Разнікова-Возницька, директор Львівської Національної галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького, Володимир Левко, міський голова м. Жидачева, Зіновій Тимофтевич, керівник відділу культури і туризму РДА, Роман Свередюк, керівник відділу освіти РДА, який також представив на виставці і власні художні полотна,  місцеві художники та поціновувачі мистецтва. Окрім картин відомих українських художників було представлено і картини місцевих митців, серед них і молоді художники Жидачівщини.

Уродженка Жидачівщини Юлія Пельо, яка вже тривалий період перебуває далеко від рідної землі, в Італії, також представила виставку своїх картин. В даний час у музеї також представлені і роботи визначного скульптора, уродженця Жидачівщини – Романа Романовича. Відкриття його виставки відбулося 1 грудня 2013 року за участі цього талановитого нашого краянина, автора багатьох пам’ятників і скульптурних композицій, що стали окрасою багатьох куточків української землі та відомими в багатьох країнах світу.

ОФІЦІЙНИЙ САЙТ ЖИДАЧІВСЬКОЇ РДА, 3 листопада