У Кам’яному вшанували пам’ять головнокомандуючого УПА

У Кам’яному вшанували пам’ять головнокомандуючого УПА

Жителі Кам’яного та навколишніх сіл Піддністрянського старостинського округу Ходорівської об’єднаної територіальної громади 2 липня відзначили 110-у річницю з дня народження головнокомандувача, генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича біля могили Січових Стрільців.

У Кам’яному вшанували пам'ять головнокомандуючого УПА

Урочистості, які вела Ірина Турянська, розпочалися з панахиди під орудою отця Володимира Боднара та церковного хору (регент І.Пшик). Святкування продовжили учні Кам’янського НВК, яких підготували вчителі О.В. Чорненька та Н.Г. Осечко. Діти у поетичних рядках і піснях возвеличували подвиг визначного провідника українського визвольного руху ХХ століття. Патріот, гідний син члена ОУН-УПА виходець з Кам»яного Роман Чорний цікаво, змістовно розповів про життя та героїчні подвиги Романа Шухевича (Тараса Чупринки), який жив і працював у підпіллі у цьому селі.

У Кам’яному вшанували пам'ять головнокомандуючого УПА

На завершення усі присутні разом з церковним хором заспівали Гімн України. Ірина Турянська закликала всіх присутніх пам’ятати відданих синів нашої держави і побажала їм єдності та миру в Україні.

Н. ПАВЛИШИН, провідний методист відділу культури

ХОДОРІВЩИНА, 15 липня