У гості до Ходорова: обмін досвідом

У гості до Ходорова: обмін досвідом

Адже радехівські депутати, керуючий справами виконкому і секретар міської ради Радехова приїхали вивчати досвід Ходорівської міської громади. А навчальний візит організував  Львівський  Центр розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) , що діє за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Переваги об’єднання вони розпочали досліджувати із відвідин ЦНАПу, який розмістився в модернізованому  коштом проекту технічної допомоги Європейського Союзу приміщенні. Нині тут надають близько 90 видів адміністративних послуг. Сама кількість відвідувачів свідчить про зростання популярності цих  послуг. Якщо протягом минулого року у місцевому ЦНАПі отримали близько шести тисяч запитів на адмінпослуги, то більше половини від цієї кількості, одержали лише за п’ять місяців поточного року.

Вже у найближчий час працівники ЦНАПу переїдуть у нове сучасне приміщення, площею більше 400 м. кв., де громадяни, окрім всього  іншого, зможуть виготовляти закордонні біометричні паспорти. Заступниця  міського голови Ходорова Ольга Мельник розповіла й про функціонування мережі бібліотек громади, яка включає 13 публічних бібліотек та 22 пункти видачі.

Голова ж Ходорівської міської ОТГ Олег Коцовський, секретар міської ради Марія Гавінська, заступник начальника фінансового відділу Світлана Герман та старости поділилися із радехівчанами досвідом формування апарату управління, формування і виконання бюджету громади та загальними особливостями роботи ради.

За словами міського голови Радехова Степана Коханчука, поїздка у Ходорівську громаду виявилася дуже пізнавальною і мотиваційною: «У нас склалося позитивне враження,  адже у Ходорівській громаді вистачає сили працівників і ресурсів ОТГ на всі сфери життя однаково. На охорону здоров’я і спорт, освіту і культуру. А ще, тут вміють домовлятися у сесійній залі, де депутатів від сільських територій більше, аніж міських».

Ігор Галущак